Сянката на плажа с 2 лв. нагоре през уикенда

Поморие пълно, няма места по хотелите

Цената на чадърите и шезлонгите е 7 лева през уикенда.

Концесионери на плажове вдигат цената на сянката през уикенда, а обяснението е, че тогава има повече туристи, показва репортерска проверка.

На созополския плаж „Каваци“ от понеделник до петък цената на чадъра и шезлонга е по 5 лева. Щом дойде събота и неделя обаче, туристите трябва да се бръкнат с по два лева отгоре.
Цялото Южното Черноморие в момента е препълнено с туристи.

Това потвърди и кметът на Поморие Иван Алексиев. Поморие е пълен на 100%, каза той. От няколко дни места за нощувки не се намират - нито в хотелите, нито в частните квартири или апартхотелите, съобщи „Флагман“. 
"През миналата година на мода бяха уикендите, през тази вече летовниците идват тук за 5, 8 до 10 дни", отбеляза Иван Алексиев, след което уточни, че профилът на туристите се е запазил - млади семейства с деца, които търсят спокойствие и уредени плажни ивици.
Проблем през това лято в Поморие обаче са паркоместата, тъй като в курорта са отседнали предимно българи, които идват на почивка със собствен транспорт.

„Мислим много сериозно в тази посока. Приета е вече генералната транспортна схема, в момента имаме хора на терен, които обследват улиците и преценяват възможностите за паркиране. Целта е да разработим една добра схема, да може навреме да се приеме от Общинския съвет и догодина, през новия туристически сезон, да посрещнем гостите в един по-подреден град“, допълни още Иван Алексиев.
Добрата новина е, че освен родни летовници в Поморие се срещат и румънци, украинци и молдовци, както и частично завърналите се руските туристи.

Подобни статии