Скок с бънджи от 10 места в България

Свободното падане с 200 км/ч струва 380 лева

10 места за скок с бънджи предлагат организатори на екстремни преживявания на цена от 50 лева.

Любителите на силните усещания могат да изберат локация според височината на съоръжението. Най-ниски са скоковете при Велико Търново, където височината е 30 метра, а на виадукт Бебреш Витиня – мостът се извисява на 120 метра пропаст. Предлагат се и скок от пещера Прохода, виадукта до град Клисура, в Русе- Писанец, Дунав мост 2, Аспарухов мост и други.
Почитатели на този вид скокове споделят, че след като се престрашили да се хвърлят от моста, усещането е, че можеш всичко да направиш. За тези, които все още не са опитали от екстремните преживявания, е важно да не се замислят и след като бъдат подсигурени, да скачат незабавно. В противен случай височината може да ги накара да се откажат. Тези преживявания не се препоръчват при наличие на заболяване като епилепсия и други. Хубаво е облеклото да е удобно, а обувките да са с връзки или лепенки, тъй като при скока има вероятност да се изхлузят, ако не са стегнати.
За хората, които са готови да се насладят на свободно падане, се предлагат скокове с парашути от 3500 метра на цена от 380 лева. Сезонът започва от март и продължава до края на октомври.
Скокове ще се изпълняват всеки уикенд при подходящи метеорологични условия. Скоростта на падане достига 200 км/ч при свободното падане. Времетраенето на скока е около 2 часа. Като това включва престой на летището, подготовка, инструктаж, изкачване на самолета до нужната височина и самия скок. Самото свободно падане е в порядъка на 30-40 секунди, а полетът с разтворен парашут продължава около 5-6 минути до успешното приземяване.
Тук има изискване към желаещите да не са по-тежки от 100 кг. Необходимо е ежедневно облекло според сезона, с което се чувствате комфортно и ниски обувки, които могат да се затягат.
Предлагат се и много други приключения като офроуд каране на АТВ, рафтинг, полети с делтапланер и със самолет, вертолет и много други.

Подобни статии