Скоти Пипън: Майкъл Джордан е егоист, който съсипа баскетбола

През последните седмици бившият играч на Чикаго Булс Скоти Пипън отправи множество обвинения, които хвърлят ужасна сянка върху легендата на този спорт Майкъл Джордан. Шесткратният шампион на НБА отново се опита да разруши мита за Джордан. В пасаж от книгата си „Неохраняван“ Пипън се връща, за да атакува Джордан, когото определя като егоист, и си спомня персоналната борба между Леброн Джеймс и Джордан.

"Майк не искаше да подава, не искаше да отскочи и не искаше да се защитава от най-добрия си съперник. Ще стигна дотам, че да кажа, че Джордан е съсипал баскетбола“, казва Пипън в мемоарите си. „През 80-те години в училищните дворове всеки играеше, подавайки топката, за да помогне на отбора. През 90-те всеки искаше да бъде като Майк. Е, Майк не искаше да подава, той не искаше да скача и не искаше да се защитава от най-добрия съперник. Искаше всичко да бъде направено за него. Искаше да играем за него. Ето защо мисля, че Леброн Джеймс е най-добрият за всички времена. Той правеше всичко и включваше в това своите съотборници".

Реакцията на Пипън е отговор на документалния филм на Джордан „The Last Dance“ и частта, в която „Air“ Джордън обяснява, че за да спечели, е трябвало да мотивира съотборниците си и затова понякога той се е заяждал и се отнасял грубо с тях. Пипън вярва, че това не е правилният метод за стимулирането им.

Подобни статии