Слави Трифонов: Като в любовта е - ти подкрепяш и теб те подкрепят

Втрещих се от думите на Татяна Дончева, че зад "Има такъв народ" стои Маджо, обясни партийният лидер

Снимка: Политика БНТ пусна интервю на запис със Слави Трифонов

Слави Трифонов се срещнал с Христо Иванов и Мая Манолова, защото е почтен. Това заяви той самият в първото си интервю за БНТ. Трифонов обяви най-категорично, че нямало никой, който да стои зад "Има такъв народ", освен хората, които гласували за партията. Трифонов бил втрещен, когато чул в изказване на Татяна Дончева, че зад "Има такъв народ" стоял Маджо. Шоуменът и партиен лидер отхвърли това. "Никой не стои зад тази партия, освен нейните избиратели и аз", каза Трифонов, потропвайки по масата.

Той се възмути, че четвъртата политическа сила - Демократична България, искала да определя кой да бъде министър и кой не. "Откъде-накъде", попита Слави Трифонов.

От думите на партийния лидер стана ясно, че той се обидил на БСП, които не го подкрепили, когато имали такава възможност. И затова сега той и съпартийците му пък нямало да подкрепят третия мандат. "За мен това с подкрепата е като в любовта - когато ти подкрепяш и теб те подкрепят. Ако само ти подкрепяш, а теб не те подкрепят, нещо не е наред”, поясни Слави Трифонов.

В типичния си стил на телевизионен водещ, Трифонов не пропусна да се самоизтъкне на няколко пъти. Той подчерта, че е последователен човек, както в личните, така и в политическите взаимоотношения. Обясни за пореден път също така, че е почтен. И припомни, че няма да влизат в колаборации с "партиите на статуквото". Последва порция мъдрост: “Необходимо е да има мъдрост, необходимо е да има морал, необходимо е да има смирение, защото така би следвало да изглежда която и да е политическа партия, която и да е политическа структура на фона на демокрацията, в която живеем, и на фона на задълженията към българите”.

Шоуменът вмъкна в лежерния разговор Шиндлер, евреите, съдебната реформа и др. На въпрос за съдебната реформа Трифонов обясни, че тяхната цел била съвсем логично "същата като тази на протеста". След което той влезе в роля на водещ и тръгна да задава въпроси на Бойко Василев, който в изненадата си не успя да вземе скоро думата. Така шоуменът продължи монолога си с общи приказки. "Освен всичко съм последователен", потрети Трифонов.

Кирил Петков и Асен Василев първи поискали да останат министри в неговия кабинет, обяви Слави Трифонов. Той поясни, че те потърсили връзка с него, но не точно с него, а с човек от екипа му, който веднага му казал. Той поканил на среща Кирил Петков и тръгнали разговори, но не им се получило, защото Петков бил ултимативен. Впоследствие "Има такъв народ" атакува Петков за двойното му гражданство. После пък поиска двойното гражданство да отпадне. Трифонов се оплете в обяснения за тази непоследователност.

Бойко Василев изтъкна, че Трифонов дълги години е иронизирал всички. Той запита колегата си дали и като политик не смята да стои малко встрани и да наблюдава какво се случва. В отговор Трифонов обясни, че е професионалист и даде за пример професионализма на човека срещу него, който е прекъснал почивката си, за да го интервюира. Леко смутен, и хихикайки, Бойко Василев обясни, че журналистите не почиват.

На дълбоко философския въпрос на водещия, какво означава да носиш отговорност днес, Трифонов впери поглед в тавана и обясни, че дълго се колебал дали изобщо да влиза в политиката, но това, което се случило с референдума, го възмутило и той си дал сметка, че ако не направи нещо по въпроса, ще е като тях. "Така ще ти отговоря на този въпрос - никой не знае какво чувства човек. Това си е една вселена".

Така първото интервю на Слави Трифонов приключи, без да произведе нито една новина.

Подобни статии