Слави Трифонов представи проектокабинета си, предлага Николай Василев за премиер

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов представи във Фейсбук проектокабинета си. Той поясни, че няма да прави коалиция, а ще представи самостоятелен кабинет.

"Благодаря на всички, които гласуваха за нас, оценяваме вашето доверие. Осъзнаваме, че вашите очаквания към нас вече не са просто да изпълним резултатите от рефенредума, а да излъчим хора, които да свършат работа. В последните години думата коалиция се превърна в мръсна дума и да с пълно основание. Нагледахме се на исторически компромиси. "Има такъв народ" няма да прави коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС, от друга страна протесните партии не събират мнозинство. ИТН ще поема самостоятелна отговорност. ИТН ще вземе мандата и ще представи свои състава и структура на Министерския съвет", каза Трифонов. По думите предлагали на Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков да бъдат част от кабинет на ИНТ.

След като изброи кабинета на ИТН Трифонов изброи и приоритети - построяване на детски градини, чисто нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, построяване на всички останали магистрали, закупуване на до 1 млн. таблети и лаптопи за всички ученици и преподаватели, стартиране на приватизацията на ББР, рязко подобряване на прозрачността на обществените поръчки, извървашне на съкращение в държавата администрация и дигитализация, въвеждане на мажоритарен вот, закриване на специализирания съд и специализираната прокуратура, пускането на интерконектора с Гърция, потвърждаване влизането в Еврозоната и Шенген.

"Време е за друго, за подкрепа срещу идеи, а не срещу постове. Време е да се случва всички пред вашите очи. В последните години парламента беше смачкан, България беше министър-председателска република и се управляваше от джип. Уверен съм, че изброените приоритети не могат да бъдат на една единствена политическа партия. Сигурен съм и знам, че това са приоритети на мнозинството българи, но дали ще са приоритети за мнозинството депутати ще видим", обяви Трифонов и се закани, че няма да има прошка за тези, които са нарушили или нарушават закона.

Ето и проектокабинетът на "Има такъв народ":

Премиер - Николай Василев

Вицепремиер и министър на външните работи - Ради Найденов

Вицепремиер и министър на вътрешните работи - Николай Радулов

Министър на финансите - Мария Бойчинова

Министър на икономиката - Любомир Дацов

Министър на образованието - Наталия Митева

Министър на енергетика - Красимир Ненов

Министър на здравеопазването - Велислава Петрова

Министър на регионалното развитие - Михаела Лашова

Министър на транспорта - Христо Алексиев

Министър на туризма - Ивайло Кожухаров

Министър на земеделието - Пламен Абровски

Министър на отбраната - Теодора Генчовска

Министър на труда и социалната политика - Лилия Иванова

Министър на културата - Станислава Армутлиева

Министър на правосъдието - Петър Илиев

Министър на спорта - Радостин Василев

Министър без портфейл по ромските въпроси - Антония Валентинова

Подобни статии