Слави Трифонов за бродещите призраци, разочарованието и очарованието

Шоуменът Слави Трифонов, който в последната година се изявява и като политик, се отчете с Фейсбук пост, в който за пореден път изтъква, че е последователен. Ето какво съдържа Фейсбук изявата му днес:

Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието. Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.
Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.
А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.
Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.
А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей, тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.
Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.
“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.
“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.
И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

А ето и част от коментарите под поста на Трифонов (без редакторска намеса):

Gabriela Nakova

Фейсбук политика Трифонов с нов пост от дивана

Ilinka Deliyska

То пък едно правителство предложихте, та здраве му кажи. То не беше правителство предварително преди официалните резултати, после пък хептен се объркахте. Така не се прави. Сори за доверието на хиляди хора. Сега ще си сърбате попарата.

Martin Georgiev

И отново дълъг,прочувствен пост как "другите са виновни"Ти,Слави, вина нямаш никога за нищо!Истината е,че се ИЗЛОЖИ и ще береш плодовете на следващите избори!

Елена Димитрова

Слави, вие сте си виновни! Много обичате да вменявате вина на народа,за вашите грешки.Виновни сте! Имахте шанс,но го пропуснахте.Просташкото държане и език на Тошко,също помогнаха да се провалите.Направете си обективна ревизия на грешките и не ги повтаряйте.!.Запомнете ,народът не е виновен, виновни са некачествените политици ,които се опитахте да ни пробутате.

Nikolay Mishkovski

Славчо, няма нужда да се правиш на бита мечка! Разочарованието е налице и вместо да коментираш с философски клишета, си дай сметка какво точно очакваха хората, подкрепили проекта ви. Вярно, кооперация с долната измет не направихте, но ясното и точно послание за търсене на вариант за подкрепа на политиката на временното правителство и способстване да се запази или преизбере като редовно не го приехте! На кого направихте услуга? На боклукът! И оттам и масовото мнение за мръсни игри. Е, наесен ще се броят пак пилците и вие ще сте бити от Онзи просто защото егото и простотията не са типични само за ГЕРБ… Кой нормален човек би подкрепил компрометирани продавачи на шнорхели или плагиати? Нали с това спечелихте хората- избрани внимателно млади герои. Пък почнахте с Н. Василев! Не ни разказвай вицове! Провалът си е провал!

Veselin Yordanov

Вече никой не иска да слуша Йовано , Йованке в чалга метъл вариант ! Хората , прости , всякакви , виждат кога някой върти тавата към себе си само от към пълната страна , та Славчо , свърши целия позорен бизнес и плоските обещания за макета у космосо и безгрижно онлайн бъдеще за учениците с лаптоп на аванта .... анадъмна!

Емилия Кръстанова

да, да.., и както си дереше ризата, че ще поемаш цялата отговорност, така все някой друг щеше да ти е виновен, нали?!? и сега освен всички партии, са ти виновни и хората, които са гласували за теб.., аз не съм, и им се чудех на акъла, но ако бях на тяхно място щях да забравя за теб и просташката ти партия завинаги.., не можа да преглътнеш селското си, парвенюшко его, и искаш целия "суверен" да те слушка, да ти се подчинява, и да ти шепнат колко си велик както ку-ку бенд и сценаристите.., да, ама забравяш, че те са зависими от теб, купуваш ги, парите са голяма притегателна сила, и ти го знаеш, а "суверена" са свободни хора, могат да те харесват, могат и да не те харесват, и това дали ще те харесват или не, зависи само и единствено от теб, защото сред съпартийците ти дори и да има свестни хора, които си подвел, са просто едни безгласни пионки.., като се погледнеш в огледалото не виждаш ли Борисов?!...та вие сте астрални близнаци...

Михаил Маринов Медия

ИТН на изборите "спечелиха Мерцедеса" беше нужно само да му сложат гуми, масло, да оправят и други дреболии и да го карат (да се разберат с другите) и да карат, да карат, да карат. Щяхме да видим колко добри шофьори са и да им се доверим още повече ако можеха да карат умело. Но те не пожелаха да го подкарат, дори да пробват дали работи. Само трябваха малко настройки, но ги домързя. Искаха да спечелят Мерцедес излязъл от фабриката, е не стана. Карайте си гоуфо.

Lubo Kanov

Господин Трифонов, Вашето политическо мероприятие се спихна, защото беше един, напомпан от шоуто ви, въздух. Сега по-добре се приберете у дома в 7/8 и не се занимавайте с неща, които недобре разбирате. Макар че, успешно изразявахте недоволството на много хора във вашите предавания, нивото на народните ви представители е толкова отблъскващо ниско, че губите народната любов, която прелъстихте успешно с 25 годишните си представления. Така че, махайте се от парламента и започвайте критики към следващите политици в телевизионен формат. Много по-лесно е.

Vera Kögler

Да сравнявам ли Кирил Петков и Слави? Искам ли един намусен, вечно каращ се на останалите човек в черен анцуг да ми казва дали трябва да се очаровам или искам един успешен и достъпен човек да ми обяснява просто и ясно какви са приоритетите и как ще постигне целите си с неговия отбор? Само думата “Отбор” казва всичко за този човек. Поне тук, където живея, това е културата във всяка една сериозна фирма- отбор и общи цели. Който не може да играе в отбора, няма да може да работи в такава фирма.

Primrose Mincheva

С 65 депутати да налагате еднолично кабинет от калинки, подобни на герберските. И това трябваше да мине и друг да ви е виновен? Ай сиктир бе!

Marty Tseko

Осъзнай се малко, пич, даваш наставления от диван, но иначе говориш за какви ли не стандарти. Говориш за политика, но се държиш като управител на фирма. Канеше интересни, готини и невиждани за България гости за времето си, затова те гледаха. Но не бъркай, че някой интелегентен човек може да уважа арогантен човек като теб и екипа ти. и между другото, никога не си бил добър водещ, защото нямаш харизма, не си усмихнат и позитивен човек. Опитахте се и се провалихте, довиждане.

Tatyana Lund

Да “водиш” държава не е като да водиш шоу! И добре, че няма ваше правителство, че и без това циркът е пълен!

Георги Кирев

Мишок хората ти гласуваха доверие ти се скри като мишка в брашно айде не ни занимавй повече и отивай да продаваш мартеници.

Ekaterina Nikolova

Вече четвърт век се държиш арогантно, нагло и нахално с българския народ. Вечно размахваш пръст на някой, сваляш и качваш политици, събираш пълни стадиони с плагиатски чалгии и смяташ, че имаш правото да въртиш на пръста си цяла държава. Кой си ти, демоне? Започна лекичко с мита за стария почтен ерген, който яде туршиите на мама Здравка и завърши с апокалиптичните си песни и татуировки.

Alina Kurcova

Как ще разбереш дали хората са разочаровани, драги ми Смехурко, като не си станал от дивана. Твойте Патиланци са такива смешници, а ти най-отгоре седиш и си мислиш каква гениална мисъл да напиша във Фейсбук. Много слаби сценаристи имаш за постовете си. Гледай баба Цоцолана (суверенът) да не те погне зад дувара. Пей си песните и не се занимавай с неща за които нито имаш акъл ,нито топки.

Иван Бояджиев

От старите партии не очаквам нищо.Вас ви упрекват в какво ли не. Не съм съгласен че сте се издънили.Не ви допуснаха до този етап.Не знам дали сте и нечий проект.Скоро всичко ще стане ясно.Залагам на хората участващи в идеята за ИТН.Ако и вие излъжете значи нищо ново.Просто си оставаме в сегашната лъжовна реалност.

Деян Недялков

Като имате само 65 депутата, що се държахте, все едно имахте 160?

Подобни статии