След домашно насилие във Враца: Деца намериха мащехата си с прерязано гърло

Майката намушкала 3-годишното си дете и сложила край на живота си

Районът на трагедията бе отцепен за дълго време, докато течеше огледът.

Деца намериха мащехата си с прерязано гърло, а до нея с прободена трахея беряло душа 3-годишното им братче и неин син. Кървавата драма се разигра в блок „Химик“ на бул. „Втори юни“ във Враца. Майката часове по-рано сигнализирала за домашно насилие, но на адреса нищо не било установено, обясниха от прокуратурата.

31-годишната Силвия е словашка гражданка. Тя посегнала на детето си и себе си в апартамента на петия етаж.

На ужасяващата гледка се натъкнали двете деца от предишния брак на мъжа, с когото Силвия живеела на семейни начала. Малко след 16 часа във вторник те се прибрали от училище и намерили проснати на пода в локва кръв мащехата. Тя била безжизнена, а до нея хрипало полуживо 3-годишното им братче. Децата веднага се обадили на баща си, който по това време бил на работа. Мъжът изпаднал в шок. Все пак успял да се обади на 112. „Извика по телефона, че е станала трагедия. Той е тих, спокоен, кротък човек“, разказа работодателят му. Когато на място пристигнал спешният екип, медиците установили, че майката е мъртва, но момченцето има пулс. То е било транспортирано във врачанската болница, а после - в столичната спешна „Пирогов”. Към 22,30 часа същата вечер е приключила операцията му. Детето е било с прободена трахея, но е стабилизирано след интервенцията. От най-големия спешен център обявиха, че е вън от опасност за живота.

„Сутринта в деня на трагедията е подаден сигнал до полицията от жената за скандал със съпруга й, но при посещението не било установено да има такъв“, съобщи окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.
Съседите на семейството са в шок. Те разкриха, че живеят около 4 години в блока, винаги поздравявали и били любезни. Не е известно да са имали конфликт, не са се чували и обичайните семейни скандали. „Те са нови тука в блока, нормално момиче, с деца, даже това си говорихме, че е изненадващо, това си е някаква вътрешна история, която е много зловеща, друго нищо не мога да кажа“, каза комшията Валентин Начев. Силвия е заживяла с 32-годишния врачанин и двете му деца преди четири години. Родила му син и по думите на близки на мъжа й нямали разправии. „Двамата се разбираха много, нямаха проблеми. Тя обичаше съпруга си и детето. Последно се видяхме в събота вечер”, разказа  Михаил Стоянов,  единият от братята  на мъжа. „Не може да става дума за самоубийство. Бяха едно щастливо семейство. Врагове също нямаха”, заяви Наско Шопов, другият брат на мъжа. А пък майка им Севдалина Стоянова е категорична, че синът й не е в състояние да извърши убийство и не е насилник. 32-годишният мъж, с когото Силвия е живеела, е разпитан, но не е задържан.

Подобни статии