След облекчаването на мерките: Англичаните се юрнаха към басейните и парковете

Снимка: ЕПА/БГНЕС Жена се подсушава, след като е плувала в басейна на открито в Крауч Енд, Северен Лондон.

Милиони англичани започнаха да се събират вчера от ранна утрин в паркове, басейни и спортни игрища, за да отбележат първото голямо облекчаване на антиковидните рестрикции т. г., предаде в. „Дейли мейл“.

Като част от пътната карта на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна, която бе представена през февруари, групи до шест души или до две домакинства сега вече могат да се събират на открито. От вчера са разрешени пътуванията, но не и почивките, а групи от родители с деца могат да се събират на открито с участието на до 15 родители.
Могат да подновят работа тенискортовете и баскетболните игрища, откритите басейни, голф игрищата и ветроходните клубове. Очаква се жителите на Англия да подновят спортните си занимания с футбол и крикет на открито в момент, когато времето в страната върви към затопляне тази седмица. В Северна Ирландия от четвъртък ще са разрешени събирания на групи до шестима души на открито. А препоръката за оставане вкъщи в Шотландия ще бъде отменена от петък, което ще позволи на хората да напускат домовете си и по други причини, освен за да отидат на училище, на работа, на лекар, на тренировка или за покупка на хранителни стоки, но те не трябва да се отдалечават от домовете си. В Уелс вече бе отменена препоръката за оставане вкъщи, припомни ДПА.

Подобни статии