След почти 2 години онлайн обучение, МОН награждава учители и ученици с безплатна почивка

З0 хиляди ученици и учители ще летуват за седмица в родните курорти безплатно. Това стана ясно от брифинга във финансовото министерство, в което вземат участие министрите на финансите, туризма и образованието- Асен Василев, Стела Балтова и Николай Денков. Към средата на юни ще тръгне кандидатстването на туристическите фирми.

Министър Денков уточни, че поради недостиг на средства от едно училище ще могат да се включат до 70 души. Програмата тръгва с 15 млн. лв., като на човек се падат по 500 лв.

"Нов подход по отношение на бизнеса и на хората, които са засегнати от пандемията", анонсира той, като подчерта, че акцент на МОН са учениците и педагогическият персонал, които са били засегнати от пандемията от коронавирус.

"Един от най-големите ефекти на пандемията е намаляване на социалните контакти, което се отрази тежко на учениците. Затова трябва да създадем среда и културни програми - децата да могат да запълнят дефицитите, натрупани последните две години", добави министърът.

До училищата в страната е пуснато запитване, за да се засече предварителната нагласа, ръководствата ще определят методиката, съобщи Денков, след заявен интерес училищата ще могат да сключват договори. Ограничение няма - могат да участват всички ученици от 1 до 11 клас. Пътуванията ще се осъществят след края на учебната година, която приключва официално на 23 юни за 1-3 клас и на 30 юни за 4 до 11 клас. Малко по-късно свършват занятията за 10 и 11 клас в паралелките с професионална подготовка и с дуална система на обучение.

Подобни статии