След сигнал за домашно насилие: Заловиха в София македонски експолицай за убийство

Пребил до смърт човек по време на митинг в Скопие

Снимка: МКД Бившият полицай Спасов по време на задържането му в РС Македония.

Полицията в София задържа бивш полицай от специалните части на Република Северна Македония (РСМ), обявен за международно издирване от Интерпол.

Игор Спасов е съден за убийство, но е успял да избяга от правосъдието в Скопие и се е укрил в София. Заловен е след оплакване за домашно насилие от приятелката му, с която живеел на семейни начала в жк „Младост“.

Спасов е с 14-годишна присъда за убийство на мъж по време на митинг на ВМРО-ДПМНЕ в Скопие на 6 юни 2011 г.
Тогава като част от спецчастите „Тигрите“ Спасов пребива до смърт 21-годишния Мартин Нешкоски. Убийството доведе до вълна от протести в РС Македония. Спасов е задържан и осъден на 14 години лишаване от свобода. Излежава 6 години от присъдата си в затвора в Идризово, но през август 2018 г. е пуснат поради здравословни причини, за да се лекува. Трябвало е да се върне в килията, но вместо това Спасов изчезва и е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Оказа се, че се е укривал в София, където си е намерил приятелка и заживял с нея на семейни начала в столичния квартал „Младост“. Мъжът е влязъл в България, след като известно време живял в Турция. Към момента се установява кога и как Спасов е влязъл на наша територия.
След като са отишли по сигнал за домашно насилие, полицаите установяват, че мъжът е издирван с червена бюлетина от Интерпол, и го задържат. При ареста не е оказана съпротива. Мъжът е задържан в понеделник по обед. Тепърва ще се установява дали жената, подала сигнала за домашно насилие, е знаела, че живее с издирван за убийство. Предстои процедура по екстрадиция. В българското Министерство на правосъдието се очаква да бъде изпратено искане от македонска страна за екстрадирането на Спасов. Дотогава той ще бъде задържан в български арест. Бившият полицай отрича да е убил Нешковски, който часове след побоя на площад „Македония“ в Скопие умира.

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  109
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  62
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  154