След тока, шоково поскъпват пелетите и дървата за огрев

Цената на дървата за огрев и пелетите скача значително с приближаването на зимата.

Тонът пелети в момента струва на купувачите около 500 лв., а кубикът дърва - между 90 и 100 лв. Очаква се поскъпването да продължи, като то се дължи основно на скока в цените на тока и природния газ, съобщи бТВ.

Във Враца цената на кубик дърва достига 200 лв. Въпреки поскъпването те се търсят като топъл хляб и търговците изготвят списък с чакащи.

Една от причините за повишеното търсене е, че много от домакинстват, които до момента са се отоплявали на ток, се притесняват от поскъпването му и предпочитат да имат алтернатива. В малките градове като Мездра повечето хора се отопляват на дърва. За тези, които се отопляват на пелети, тази зима ще бъда значително по-скъпа, защото цената им е скочила от 360 на 500 лв. за тон. Въпреки поскъпването дървата и пелетите остават най-евтината суровина за отопление, като търсенето надвишава предлагането

Подобни статии

 • Vivacom предлага всички съвместими с мрежата си 5G смартфони в портфолиото си с опция за изплащане за 36 месеца

  Vivacom предлага всички съвместими с мрежата си 5G смартфони в портфолиото си с опция за изплащане за 36 месеца

  Vivacom прави мобилните комуникации от пето поколение още по-достъпни. След като добави без допълнително заплащане във всички мобилни абонаментни планове достъп до 5G мрежата си, компанията вече предлага всички съвместими с нея смартфони, налични в портфолиото й, с възможност за закупуване на изплащане за 36-месеца.

  101
 • Гонят топлинните счетоводители

  Гонят топлинните счетоводители

  Столичният общински съвет да възложи на „Топлофикация София“ да предприеме действия за прекратяване на договорите с топлинните счетоводители. Тяхната дейност води до източване на средства и до негативи за дружеството. Това предложи генерал Иван Мечков, общински съветник от БСП, по време на извънредното заседание на Столичен общински съвет (СОС). По думите му това може да спести 10-15 млн. лева на дружеството, ако само си извършва дяловото разпределение.

  103