Словения ще пуска на територията си ваксинирани със Спутник V и Джонсън и Джонсън

Словенското правителство внесе някои изменения в рестриктивните мерки на границата заради коронавируса, предаде Танюг. Една от новостите е, че се разрешава влизането на словенска територия без карантина на имунизирани с ваксините Спутник V и Джонсън и Джонсън.

Влизането без карантина или безплатен тест вече беше разрешено за хора, които покажат документ, че са имунизирани с ваксините на АстраЗенека, Пфайзер или Модерна.

Правителството реши да продължи времето за транзит през страната от 6 на 12 часа и разшири списъка на случаите, при които хората могат влязат спешно без карантина или да си направят безплатен тест на влизане в страната, например учениците над 15 години, които всеки ден преминават границата. Хората, които ги водят на училище, няма да са принудени да се тестват всяка седмица, ако се връщат веднага, след като оставят учениците в чужбина.

Без карантина или с негативен PCR тест от последните 72 часа могат да влизат и граждани от ЕС, ако работят като придружители или домашни помощници на хора, нуждаещи се от помощ, или или влизат с цел работа на имоти на словенска територия, които притежават, наемат или ползват.

От червения списък са свалени Португалия и Великобритания и са внесени промени за определени административни единици в Дания, Финландия, Франция, Италия, Норвегия и Испания.

Подобни статии