Снайперисти, барети и кучета са в бойна готовност заради Рамбо от Сърница

Снимка: МВР

Снайперисти, барети и следови кучета на Гранична полиция се включиха в издирването на тежко въоръженият и изключително опасен Бейсим Салиф

По-рано 54-годишният мъж стреля по свои съседи в понеделник вечерта в село Сърница, община Минерални бани. 17 часа продължава акцията по издирването на Салим, който е криминално проявен и има наклонности към кражби и използване на взривни вещества.

Около 18,40 в понеделник Бейсим бил нападнат от свои съседи. Поводът били негови животни, които преминавали и увреждали градината им. За да се защити мъжът извадил нож и пробол жена, която се опитвала да разтърве каращите се мъже. Бейсим влязъл в къщата си и извадил самоделна незаконна пушка. Произвел е серия от изстрели, които по чудо не са ранили никого. След това се уплашил и захвърлил самоделката. Взел друго бойно оръжие и избягал в гората. Това обясни пред журналисти шефът на ОД на МВР Хасково Венцислав Кирчев. Той не уточни какво точно е оръжието. По наша информация става дума за друга пушка, също незаконна, но фабрично произведено бойно оръжие.

Цялото село Сърница, което се намира на около 20 км от Хасково е блокирано от полицаи, жандармеристи и специални полицейски части. В акцията се включиха и следови кучета на Гранична полиция, както и снайперисти. Бейсим Салим се укрива в гората. Информацията, че се е барикадирал в къща беше официално опровергана от шефа на полицията в Хасково Венцислав Кирчев. Над 150 униформени участват в блокадата и издирването. На път е и главният секретар на МВР Петър Тодоров. Регистриран е за кражби и незаконно притежание на взривни вещества. Според съседи бил “луда глава и скандалджия”. Като младеж избягал от казармата и военните го търсели с дни.

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  107
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  59
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  151