Собственикът на "Хиполенд" отново категорично отрече лъжите на "Да, България"

Снимка: Кадър бТВ Мариан Колев.

„Искам да кажа, че никога не съм давал такива изявления, които ми се приписват“. Така собственикът на "Хиполенд" Мариан Колев за втори път  опроверга лъжите, разпространявани от партията на Иво Прокопиев „Да, България“.

В петък вечерта активистът на „Да, България“ и дясна ръка на сламения лидер на формацията Христо Иванов – Иво Мирчев, се опита да изкара, че акцията на икономическа полиция, НАП и подразделението за надзор на пазара към Агенция „Митници“ всъщност била опит да се накара Колев да се прости с бизнеса си. Според лъжата, пробутана от Мирчев, депутатът Делян Пеевски искал да купи веригата, а като посредник при Колев бил пратен известен бизнесмен. "Бодигардът" на Христо Иванов дори твърдеше, че знаел това от самия собственик на „Хиполенд“

В събота сутринта, в интервю за bTV, Мариан Колев опроверга лъжите на Мирчев, като заяви, че никога не е имал подобна среща и изобщо не познава Делян Пеевски. Въпреки това, от „Да, България“, в това число лично Прокопиевия бивш правосъден министър Христо Иванов-Пинокио, продължиха да заливат публичното пространство с клеветата, разпространявайки я и с постове във Фейсбук, и с публикации през медиите от мейнстрийма на Иво Прокопиев.

В същото време, в изявлението си пред kmeta.bg Мариан Колев не само отрича да е казвал нещата, които му се приписват от машината за клевети на Прокопиев, а е посочил, че категорично никога не се е обвързвал с партии, като е поискал от редакцията и мобилен телефон на Мирчев или на Христо Иванов, „за да им го каже“. „Давам си сметка, че с подобни изказвания Мирчев реално ме прави част от „Да, България“ и ме изкарва, както Недялков(Пик) твърди, че съм някаква маша на някого, което изобщо не е вярно. Искам да кажа, че никога не съм давал такива изявления, които ме си приписват“, посочва Колев и допълва, че не е знаел за съдържанието на заснетото в неговия магазин видео.

Подобни статии

 • Мая Манолова предаде на Бойко Рашков доказателства за подслушване

  Мая Манолова предаде на Бойко Рашков доказателства за подслушване

  Лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова предаде на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков документи, които по думите ѝ свидетелстват за подслушване със специални разузнавателни средства на офиса и на активисти на организацията, съобщи БНР.

  86
 • Убиецът Джок Полфрийман: Парите са по-важни от всичко

  Убиецът Джок Полфрийман: Парите са по-важни от всичко

  "Семейство Монови трябва да реши или да вземе парите и да спре да лъже, че не съм им плащал, или да не взима парите. Но мисля, че всички знаем, че парите са по-важни от всичко". С този пост във Фейсбук отбеляза "победата" си убиецът Джок Полфрийман.

  211
 • Нередовна пътничка захапа контрольорка в София, последваха взаимни обвинения

  Нередовна пътничка захапа контрольорка в София, последваха взаимни обвинения

  Клип с агресия на автобусна спирка в София бе показан по Нова телевизия. Негов автор е Пламен Самуилов, който минавал оттам и видял как контрольорка бута нередовна пътничка в опит да я задържи, докато пристигне полицията. Жената призовава свидетеля да я снима и да пусне клипа в интернет, а той го изпраща на Нова телевизия, откъдето веднага реагират. На видеото се вижда как контрольорката я е затиснала, а пътничката, която се опитва да се измъкне от хватката. Ухапаната контрольорка пък възнамерява да си потърси правата в съда.

  207