Софи взе песен на Лили

Примата се страхува да запише баладата, Маринова – не

Софи Маринова с ефектна черна шапка изпълнява баладата „Изгубена“, а на преден план се вижда една от татуировките й.

Софи Маринова взе песен, създадена специално за Лили Иванова, съобщи „Телеграф“. Става въпрос за баладата „Изгубена“, която ромската перла записа наскоро и вече дори й направи клип.

Композиторът Артур Надосян е автор на музиката и аранжимента на „Изгубена“, а текстът е на певицата Вили Русева. Песента е писана специално за примата и авторите нямали желание да я предлагат на която и да е друга. Но заради продължаващата пандемия примата решила да не я записва.

В последните месеци Лили тотално се е оттеглила от музикалния живот в държавата, спазвайки всички изисквания за локдаун, без да прави репетиции с музикантите си. Тя обаче самостоятелно се подготвя за голямото си национално турне, което по последни данни трябва да започне през есента. А през декември дори се очаква да извади и нови песни, но те няма да са много. Идеята е да ги представи на трите си концерта в зала 1 на НДК. Почитателите й обаче смятат, че тя ще намери начин да ги изненада с нещо ново още преди тези дати.

Наложило се баладата да бъде насочена в друга посока и първата, за която се сетили авторите, била Софи Маринова, която все още наричат ромската Лили Иванова. Самата тя признава, че много имитира естрадната суперзвезда и го прави до ден днешен.

Ако някой слуша песента „Изгубена“ със затворени очи, на моменти трудно би различил двете певици. Може би само по това, че Софи в днешно време е в състояние да взима по-високи тонове, а и има характерно пеене. Дори при снимките на клипа Софи имитира така познатите движения на примата.

Композиторът Артур вече има една песен, правена специално за Лили - „Главна роля“. Премиерата й бе преди две години при раздаването на наградите „Икар“, когато Иванова получи специалния приз на Съюза на българските артисти. Тогава тя взе специално учредената за нея награда за изключителен принос към музиката и културата.

 

Подобни статии

 • Алис Купър стана Сънчо - ще приспива бебета

  Алис Купър стана Сънчо - ще приспива бебета

  Едва ли някой би си помислил, че музиката на Алис Купър може да звучи успокоително, но компания пусна албум за една по-различна аудитория - пеленачетата, който съдържа приспивни инструментални версии на хитове на шок рокаджията, пише сп. "Ню мюзикъл експрес", цитирано от БТА.

  49
 • Easy Sleazy представя несгодите, свързани с изолацията по време на пандемията

  Easy Sleazy представя несгодите, свързани с изолацията по време на пандемията

  Рок легендата Мик Джагър поля края на карантината в Англия с изненада за феновете си. Заедно с вокалиста на пост-Nirvana бандата Foo Fighters – Дейв Гроу, той пусна изненадващo парче под наслова Easy Sleazy. В него двамата рокаджии шеговито и не без ирония „възпяват“ – единият с гласа си, а другият с инструментите - така мъчителния локдаун и изтощението, до което води той.

  115
 • Hayes&Y и Мила Роберт забиват на Sofia Live Festival

  Hayes&Y и Мила Роберт забиват на Sofia Live Festival

  Hayes&Y и Мила Роберт са сред артистите в афиша на новото голямо музикално събитие в столицата. Форумът Sofia Live Festival ще се проведе на 18, 19 и 20 юни 2021 г., а мястото е Колодрума в Борисовата градина, съобщиха организаторите на събитието.

  236