София остава без нощен транспорт

Движението на нощния транспорт в София няма да бъде възстановено и това лято. Това е заложено в доклад, внесен в Столичния общински съвет, от съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера.

Нощните линии бяха спрени в началото на пандемията през пролетта на 2020 г., а след това последваха няколко отсрочки за пускането им. Сега общинарите предлагат работата на нощните автобуси да бъде преустановена до 1 октомври.
Основната причина за решението е борбата с коронавируса и удължената извънредна епидемична обстановка в страната. "Предвид въведените ограничения, отразяващи се на обществения живот, като част от мерките за овладяване на разпространението на COVID-19 бяха предприети редица мерки по отношение на обществения транспорт, като част от тях са свързани с извънредни разходи - дезинфекция на превозните средства, закупуване на маски и дезинфектанти за работниците и служителите в транспортните дружества, а други са свързани с промяна в разписанията и експлоатационните планове на дружествата. Във връзка с удължената епидемична обстановка продължава прилагането на определени мерки, с които се цели намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве и здравната система", се посочва в мотивите.

 

Подобни статии

 • Стартира данъчната кампания в София, от утре налозите се плащат на каса

  Стартира данъчната кампания в София, от утре налозите се плащат на каса

  Данъчната кампания в София за 2022 г. стартира от днес. Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре – 24 януари и на каса в районните данъчни отдели, по банков път или чрез финансови посредници, напомня във Фейсбук зам.-кметът Дончо Барбалов.

  103
 • Прекъснаха елзахранването на 134 незаконни обекти в цяла София

  Прекъснаха елзахранването на 134 незаконни обекти в цяла София

  Проведоха се проверки във всички 24 района на столицата, в следствие на което бе прекъснато електрическото захранване на 134 на брой незаконно свързани обекти. Това съобщи на пресконференция в Столичната община главният архитект на София Здравко Здравков. Днес председателят на Столичния общински съвет /СОС/ Георги Георгиев и главният архитект представиха проект за изменение на Наредбата за преместваемите обекти на територията на Столичната община. Предстои обществено обсъждане на промените и след това одобрението им от СОС.

  92