Спагети а ла карбонара от Иван Звездев

Продукти:

1 пакет спагети

200 г бекон

200 мл млечна сметана

2 с.л. зехтин

4 яйца

80 г сирене пармезан или грана падано

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сваряваме спагетите в тенджера с 4-5 литра подсолена вода. Нарязваме бекона на малки кубчета и запържваме в 1-2 лъжици зехтин, докато омекне и се зачерви. В купичка разбъркваме яйцата заедно с 60 г настъргано сирене пармезан, поръсваме със сол и смлян черен пипер. След като спагетите се сварят, се отделя 1 черпак от водата и запазва, а те се отцеждат и веднага, докато са горещи, се слагат при запържения бекон. Тиганът се маха от котлона и се сипват разбитите яйцата и запазената вода на спагетите. Хубаво се размесват и сервират.

Съвет:

Друг вариант е в края спагетите да се полеят със сметана и хубаво да се разбъркат. Сервират се, поръсени с настърган пармезан и смлян черен пипер.

Още на kanal3.bg и zvezdev.com

Подобни статии