Специален влак с организирана туристическа програма ще пътува на 7 август за годишнината на теснолинейката

Снимка: БДЖ

Специален влак с организирана туристическа програма ще пътува на 7 август по маршрут от гара Септември до гара Аврамово и след час и половина престой на най-високата гара на Балканския полуостров ще отпътува обратно за гара Септември. Това ще бъде второто подобно пътуване за феновете на теснопътното влакче, организирано от БДЖ и Гражданско сдружение „За теснолинейката”, които на 1 август отбелязаха със специалнa композиция 95-ата годишнина от потеглянето на първия влак по теснопътната жп линия Септември - Добринище.

Композицията е изключително атрактивна за любителите на теснолинейката, тъй като ще пътува в състав от стандартни пътнически вагони и товарни вагони, теглени от дизелов локомотив, каквито смесени композиции са пътували всеки ден по линията до спирането на товарното движение в началото на века. Към състава на влака ще бъде включен и вагон бистро.

Композицията ще замине от гара Септември в 10,45 ч. и по време на пътуването са предвидени спирания на влака в гара Цепина за разглеждане на Дом-музея на теснолинейката, гара Велинград, гара Цветино – една от най-колоритните по маршрута, и за фотопауза в дивата местност край спирка „Света Петка“, където в миналото парните локомотиви са зареждани с вода. В гара Аврамово композицията ще престои час и половина, където пътуващите ще могат да се насладят на приятна разходка или пикник в красивата планинска местност. Композицията ще пристигне в гара Септември в 18,35 ч.

Цената на двупосочния билет е 45,00 лв. за един пътник с включено запазено място в двете посоки.

Подобни статии