Спортният министър и Илиана Раева се сдобриха

Шумният скандал между спортния министър Радостин Василев и президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева бе потушен.

Двамата публично си отправиха грозни обвинения през медиите, но след по-малко от 24 часа заровиха томахавките.

“Аз съм човек, който се опира на фактите и моята работа като министър е, от една страна, да направя така, че всички спортисти в България да могат достойно да упражняват своя спорт и от друга страна да прекъсна всички порочни практики, които пречат на българския спорт да се развива. И от тази гледна точка, се е получило недоразумение. Вероятно емоционално недоразумение.

Затова ще бъда безпределно ясен.

Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и създател на много златни български момичета,
заради които и аз, както и много българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я уважавам много и това никога не може да се промени. Както и нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт", извини се Василев с пост във Фейсбук още вечерта след пресконференцията, на която обвини Раева в разклатено психично здраве и връзки с мафията.

На сутринта двамата дори се видяха в спортното министерство и не пропуснаха да увековечат примирието със снимка. „Изчистихме всички недоразумения и двамата гледаме в една посока - просперитета на спорта, заяви Раева. - Той ми се извини, аз направих същото.

Извиних му се, защото така го чувствам и смятам, че така е редно. Монетата винаги има две страни. Вярвам в неговите намерения и възможности, че като министър ще направи най-важното за развитието на спорта”, изтъкна още шефката на грациите.

Подобни статии