Станимир Стоилов: Дълговете на Левски са мисия невъзможна, а това може да се окаже фатално

Треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов направи притеснителен коментар за състоянието на клубните финанси. След като преди 2 дни изпълнителният директор Иво Ивков описа ситуацията като „критична, но под контрол“, сега Мъри призна, че не вижда как „Левски“ ще успее да се справи с огромните си задължения.

"Много са стряскащи за клуба тези суми, които се дължат и към момента някои от задълженията са непосилни, сподели Стоилов преди мача с „Арда“. - Допуснати са много грешки и ние като ново ръководство не трябва да ги допускаме отново. Дано се намери някакво решение да се изчистят тези задължения, но на този етап според мен е мисия невъзможна и може да се окаже доста фатално“.

Спецът стигна и по-далеч и заяви, че е готов да се раздели с всички играчи от отбора и да разчита само на юноши, ако така „Левски“ ще се спаси от фалит.
"Аз съм готов за това, че може да има изходящи трансфери, продължи Мъри. - Най-важно е спасението на "Левски", а то на първо време минава през финансовото стабилизиране. Ако трябва, всеки ще бъде продаден, към който има интерес и ще играем с юношите. За мен е важно спасението на "Левски" и не ме вълнуват толкова резултатите. Всеки един наш играч е на пазара и всеки може да го купи".

Все пак Стоилов призна, че се работи усилено по селекцията през зимата, но все още няма постигната договорка с трети нов играч. До момента на "Герена" пристигнаха националът на Гамбия Ноа Сонко Сундберг и бразилецът Цунами. "Нормално е да има раздразнение от пропуснатите две точки срещу "Ботев" (Враца). Ние трябва да подобряваме с всяка изминала минута нашето представяне. Наблюдаваме голям брой играчи. Ако се подсилим в зоните, в които искаме, с по един футболист, можем спокойно да започнем подготовката и да чакаме да се появи нещо, което наистина да ни трябва. Към момента нямаме готов вариант във финална фаза на преговори", обобщи Стоилов.

Подобни статии

 • Бербатов обвини БФС в

  Бербатов обвини БФС в "унизително поведение"

  Отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС. Това написаха от екипа на кандидата за президент на на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който за пореден път атакува настоящото ръководството на централата с президент Борислав Михайлов.

  117
 • Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който е бивш адвокат на ЦСКА, премина в оправдателен режим след дълга и напоителна среща със собствениците на ЦСКА и представители на "Сердика спортни имоти" по казуса със стадион "Българска армия" вчера. Бившият адвокат заяви, че "защитавал единствено интересите на държавата", а скоро му предстояла и среща с други отбори и спортни федерации, които ще поставят своите проблеми и ще бъдат запознати с програмата на министерството.

  117
 • Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно световното първенство по футбол през 2022 година. Благодарение на партньорството между тях, българските зрители ще имат възможност да се насладят на 22-ото издание на финалите за световната купа, които ще се проведат в Катар през есента.

  165