Станимир Стоилов: "Левски" има крещяща нужда от точки

Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че не разбира решението на РЗИ за мачове при закрити врати, което не помага на никого. Той направи това на импровизирана пресконференция на открито пред стадион "Георги Аспарухов - VIVACOM Арена" преди вчерашната открита тренировка на "сините", предаде БТА.

"Би трябвало да може да се играе с публика. Не виждам защо работят нощните клубове, където дистанцията между хората е 50 см, а не и стадионите. Вече има зелени сертификати, държавата направи всичко възможно да има и ваксини. Всеки избира сам. А който се разболява, да си носи отговорността и последствията. Но не приемам, че нощен клуб работи, но не и стадионът, който е на открито. При добра организация може да се направи така на 40-хиляден стадион, че всички да стоят на 20 метра един от друг", смята Мъри Стоилов.
"Футболистите ни нямат никакви големи проблеми. Надявам се и по-дребните болежки да бъдат изчистени и утре да се в пълен комплект. Казах, че не съм доволен от контролата най-вече в организацията. Имаше и добри неща в завършващата фаза", бе мнението му.
"За Кордоба има отговор от УЕФА и ФИФА. Вече няма казус и може да се разчита на него. На този етап нямаме проблеми от финансово естество с футболистите. Проблемите ще се отразят на бюджета през следващите месеци. Знаех, че Левски има проблеми, но на мен и на футболистите не трябва да се отразява това нещо. Трябва да играем добре и да побеждаваме. Локомотив (София) ми направи добро впечатление, изгражда се в движение. Скокът от "Б" в "А" група не е лесен, но имат добър точков актив", каза Стоилов за съперника утре.
"Рано е за оценки 48 часа след конгреса на БФС. Сега всичко зависи от Михайлов, но и от всички нас да направим така, че да имаме по-добър футбол. Ние може да очакваме от него само помощ за взаимодействие с държавата. Не беше лесен изборът на нов президент, явно е, че има недоволство. Но ние можем само да си кажем мнението, а решават делегатите на клубовете", добави специалистът.
"Левски има крещяща нужда от точки. Трябва да играем и да печелим, няма накъде да се отстъпва. Притеснява ме, че когато Левски не е подкрепян от публиката си, не играе на това ниво, на което трябва да бъде. И пак повтарям, че не виждам причина да няма хора по трибуните. Ако беше като миналата година пандемия, щях да разбера и напълно да приема. Сега не е така", каза Стоилов.
"Имам някои идеи за състава, но ще решавам в последния момент преди мача. По принцип искам избистряне на титулярен състав. Не съм привърженик на това да сменям някого само защото е направил грешка и не и изиграл добре даден мач. Само след серия от слаби игри може да седне на скамейката и да чака нов шанс. Имаме и футболисти, които "висят" с картони, така че ще решаваме за състава в последния момент", завърши Станимир Стоилов.

Подобни статии