Станислав Балабанов, ИТН: ГЕРБ не са поканени на разговор, защото са лицето на компроментирания модел

Искам да стане много ясно, конкретно тези разговори, които предстоят с парламентарните групи в следващите дни, са разговори по политики, по отношение на програмата и приоритетите ни, не става въпрос за сформиране на коалиция, за министерски постове и покани, говорим по демократичен начин с колегите от парламентараната зала. Това коментира Станислав Балабанов от "Има такъв народ" в кулоарите на парламента.

Той заяви, че ГЕРБ не са поканени на консултации, тъй като "те са лицето на компроментирания модел, от който искаме да се изчистим" и даде ясно да се разбере, че няма да се коалират с БСП или ДПС. Основната цел на ИТН е да сформира стабилно правителство, които са и очакванията на гражданите. На разговорите с парламентарните групи ще се обсъдят основните приоритети, като повечето от тези на ИТН се препокриват с тези на останалите партии на протеста, обясни Балабанов.

По отношение на демонстрацията, направена от депутатите от "ГЕРБ-СДС" вчера, които излязоха, след като народните представители не позволиха на Младен Маринов да стане член на новата Комисия по разследване на полицейското насилие по време на протестите, Балабанов коментира "Видимо тяхното поведение е нарочно - ние се сърдим заради собствените си грешки е ще си гледаме сеира. Това си е тяхно решение, да са живи и здрави!. Той уточни, че от парламентарната група на ИТН са се обявили против членуването на Маринов, тъй като той бил причината за полицейските действия миналата година.

Подобни статии