Стартирахме с три победи в шахматната онлайн олимпиада

Снимка: Спортал.бг Антоанета Стефанова

Отборът на България постигна три победи в първите си три мача от Дивизия 2, група "А" на дебютното издание на шахматната онлайн олимпиада.

Тимът ни, съставен от опитните Александър Делчев и Антоанета Стефанова и младите надежди Мартин Петров, Нургюл Салимова, Цветан Стоянов, Виктория Радева, Лъчезар Йорданов и Белослава Кръстева, се наложи последователно над Беларус с 3,5:2,5 точки, над Белгия с 4,5:1,5 и над Австралия с 4:2.

По този начин нашите имат пълен актив от 6 мач-точки и заема второ място зад лидера Германия, по който изостава единствено по допълнителните показатели.

Особено силна игра в днешния първи ден на състезанието показаха Антоанета Стефанова, която постигна 2,5 точки, Цветан Стоянов, който взе 2 точки и Виктория Радева, която също е с 2 точки.

В следващите два дни България има да изиграе мачове с отборите на Германия, Индонезия, Филипините, Туркменистан, Бангладеш и Киргизстан.

Отборите, които завършат на първите три места във всяка една от петте групи на Дивизия 2, ще получат право на участие в Топ дизивизията, в която са най-силните отбори в света. Мачовете в нея ще се проведат от 21 до 23 август.

Подобни статии