Стефан Янев: Бих обмислил покана да участвам в следващия кабинет, когато я получа

"Бих обмислил такава покана, когато я получа". Това заяви в ефира на БНТ служебният премиер Стефан Янев в отговор на въпрос за евентуално негово участие в бъдещо коалиционно правителство на страната, за което четири парламентарно представени партии вече започнаха преговори. Янев уточни, че до момента разговори с него по тази тема не са водени и официално предложение не е отправяно.

"Рано е да се търсят личности", посочи още Янев и припомни, че в момента разговорите се водят единствено на експертно ниво по политики в отделни сектори. "Нека да не избързваме, защото зависи от много неща", допълни още той.
Стефан Янев увери, че до този момент президентът Румен Радев не се е месил пряко в нито едно от решенията на служебното правителство. "Ако някой от министрите е разговарял и са се съветвали, това си е нормална практика. Той е държавен глава, има право да има мнение. Няма пряко вмешателство", коментира Янев.
Във връзка с тежките инциденти от тази седмица - пожарът в дома за възрастни хора и катастрофата на магистрала "Струма", служебният премиер посочи, че проверките и разследванията продължават, а детайли около двата случая ще бъдат огласявани единствено от разследващите органи.
По повод на продължаващата здравна криза Янев още веднъж потвърди, че ваксинацията в България няма да става задължителна на този етап и отчете положителната тенденция в по-големия брой оздравели, отколкото заболели с COVID-19.
Като най-дълго управлявалият служебен премиер на страната Стефан Янев посочи, че иска да бъде запомнен с работата си в интерес в хората.

Подобни статии