Стефан Янев потвърди: Оставам премиер

Утре ще стане ясно кои министри остават и в новия кабинет

Снимка: БГНЕС Служебното правителство на Стефан Янев представи отчет на дейността си.

През последните месеци служебният кабинет е показал нов начин на работа, прозрачност и отчетност. Това изтъкна служебният премиер Стефан Янев при представяне на дейността на екипа, който ръководи малко повече от 4 месеца.

"Правителството работи в една безпрецедентна политическа обстановка. От утре ще имаме и нов служебен кабинет. Така че задачите, които стоят пред страната, ще бъдат изпълнявани в подобен дух и подобен начин", каза Янев. Той потвърди, че отново ще е министър-председател. Не каза обаче кои министри остават.

"По отношение на това какъв ще бъде съставът на следващия служебен кабинет, мисля, че може да проявим търпение до утре сутринта в 9.00 часа и президентът, който подписва указа, да оповести лицата, които са в него", каза Янев.

Янев не смята, че има провал във ваксинационната политика водена от служебното правителство: "Цифрите са доста по-добри, отколкото цифрите, които заварихме. Плюс това акцентът, който беше направен за ваксиниране на по-възрастните хора над 60 години, които предполагаемо се заразяват и по-лесно стават жертва на този тип болест, е доста по-добър. От тази гледна точка и от гледна точка на това, че всички мерки, които се прилагат, са достатъчно щадящи за бизнеса и едновременно с това създават правилния баланс по отношение на запазването здравето на хората, към момента това е, което е водещото. От гледна точка на цифрите и очакваното развитие предстои да видим. Има различни мнения", каза премиерът.

Продължава работата по плана за възстановяване и устойчивост на България. Очаква се документът скоро да бъде изпратен в Брюксел и до края на година страната ни да получи първите средства от Брюксел.  

Подобни статии