Стефан Командарев пред „Телеграф“: Зуека ще ми липсва, стискам му палци

Режисьорът отложи снимките на „Ало“ за началото на 2022 г.

От снимачната площадка на „В кръг“ с Васил Василев - Зуека и Иван Бърнев

Режисьорът Стефан Командарев отложи снимките на новия си проект „Ало“ за началото на следващата година. За първи път той няма да работи с актьора Васил Василев - Зуека, който обяви, че е заминал в чужбина и ще гради ново бъдеще там. „Зуека ще ми липсва. Това е неговото решение и на семейството му. Аз мога само да стискам палци всичко да се развие така, както те очакват“, сподели пред „Телеграф“ режисьорът и разкри, че шансът Зуека да се включи все пак в снимките е много малък.

„Нашата история със Зуека е много дълга и скъпа. Запознах се с него към 1996-1997, когато снимах предаването „Понеделник осем и половина“, бях един от основните режисьори. Тогава го поканих, защото бях гледал всички постановки на театър „Кредо“ - театралната формация, която имаха с Нина Димитрова. Той стана редовен участник в моите предавания. Станаха страхотна двойка с Параскева Джукелова. След това той участваше във всичките ми филми. Той е изключително добър драматичен актьор. Няма да забравя, когато филмът „Посоки“ беше представен в Кан, всеки втори журналист там питаше какъв е този актьор, който досега не сме виждали много в български филми. Този актьор, с когото започва филмът и прави страхотна роля. Аз на всички трябваше да обяснява кой е Зуека и какво прави. На тях им се виждаше изключително странен фактът, че той участва в телевизионни формати. Свързват ни всички тези филми, които направихме заедно“, разказа още режисьорът.
Утре вечер в рамките на Sofia Summer Fest ще бъде представен за първи път най-новият документален филм на Командарев - „Живот от Живота“, който открехва завесата върху темата за донорството в България. На 13 септември лентата ще бъде представена в Дома на киното в рамките на фестивала „София ДокуМентал“. България заема последно място сред страните от Европейския съюз по брой пациенти, на които е направена трансплантация на органи, и по брой донори на милион население. Към 4 юни 2021 г. броят на чакащите за трансплантация български граждани е 1041. Зад тази цифра се крият реални човешки съдби, емоции, страдания и надежди на хора. И на техните семейства.
Интервю със Стефан Командарев по темата за донорството и трансплантациите, както и за последните му творчески проекти можете да прочетете в утрешния брой на „Телеграф“.

Подобни статии