Стиви Уондър се включва в 24-часово благотворително шоу за набиране на средства за бедни и ваксини

Стиви Уондър е поредната звезда, която се включва в благоворителното 24-часово шоу на живо за набиране на средства в подкрепа на борбата с бедността, климатичните промени и за улесняване на достъпа до ваксини срещу Ковид-19, предаде Асошиейтед прес.

Инициативата на организацията "Глоубъл ситизън", която ще бъде на шест континента, е планирана за 25 септември.
В нея ще се включат Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Париж, Сидни, Рио де Жанейро и Лагос, Нигерия.
Освен Стиви Уондър в американския сегмент на шоуто участие са потвърдили Деми Ловато, Адам Ламбърт, "Луминиърс", "Уан рипъблик", Осуна и други.
"За мен е удоволствие и чест да се присъединя към всички изпълнители, които с музикалната си дарба ще се включат в инициативата на "Глоубъл ситизън", като изпълняваме ролята си в борбата с глобалното затопляне и глада, и пеем за равенство по целия свят," казва Уондър в изявление.
В Лондон в програмата ще участват "Дюран Дюран", Кайли Миноуг, "Монескин", Нийл Роджърс, Раг ен Боун Ман.
В шоуто от различни точки на света ще се включат също Дженифър Лопес, Били Айлиш, Ед Шийран, "Колдплей", Ъшър, Елтън Джон, Доджа Кет, "Металика", Камила Кабело и "Блек айд пийс".
Благотворителното шоу ще бъде излъчено по Би Би Си на 25 септември и по Ей Би Си на следващия ден.
Организацията "Глоубъл ситизън" беше инициатор на друг голям концерт през май в подкрепа на равния достъп до ваксини. Тогава бяха събрани 302 милиона щатски долара

Подобни статии