Столична община отпуска 2,3 млн. лева за ремонт на детски градини и училища

Ремонти за над 2,3 млн. лева ще се извършат в училища и детски градини от 16 столични района през 2021-а година и всички те ще бъдат реализирани до края на годината. Финансирането е със средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ). Това става ясно от внесения доклад в СОС за ремонтни дейности на обекти от инфраструктурата на образованието през 2021 г., който беше приет днес с единодушие на заседанието на комисията по финанси.

Според исканията на СОПФ районните кметове са направили списък, с всички обекти от образователната структура, които трябва да бъдат обновени и ремонтирани.

Само за ДГ 162 "Вихрогонче" в "Красно село" се необходими 106 900 лв. за конструктивно укрепване на новата сграда и изграждане на нова дворна дъждовна канализация с дължина 80 м. Още 167 000 лв. ще бъдат насочени към "Оборище" за вътрешни ремонти на сградата на 151-а детска градина "Леда Милева". 94 000 лв. са предвидени за "Изгрев", където ще се ремонтира покрива на ДГ 133 "Зорница". В ДГ 19 "Света София", "Лозенец" ще се подменя покрива за 60 200 лв.

Ремонтни дейности за подобряване на средата за децата в столичните училища и градини ще се направят и в район "Витоша" в 64 ОУ "Цар симеон Велики" – ремонт на класни стаи, в ДГ 46 "Жива вода" – ремонт на покрив и корпус, както и подмяна на водно-отводнителна инсталация в ДГ 112 "Детски мир". В "Люлин" ще се обновят класните стаи, коридорите и ел. таблото в 27 СУ "Георги Караславов".

Най-голям ремонт е необходимо да се направи в 75 ОУ "Тодор Каблешков" в "Красна поляна". Там ще се подмени носещата дървена конструкция на покрива, както и ремонт на покрива на основната сграда. Две детски градини ще се ремонтират в Нови Искър. В ДГ 132 в село Чепинци ще се ремонтира покрива, а в 102 ДГ, филиал в кв. Гниляне, очакват основен ремонт на покрива. Сред обектите, одобрени за финансиране със средства от СОПФ, са читалище "Просвета 1929" в с. долни Пасарел, район "Панчарево" и 150 ОУ "Васил Левски" в кв. Челопечене, район "Кремиковци".

Подобни статии

 • Стартира данъчната кампания в София, от утре налозите се плащат на каса

  Стартира данъчната кампания в София, от утре налозите се плащат на каса

  Данъчната кампания в София за 2022 г. стартира от днес. Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре – 24 януари и на каса в районните данъчни отдели, по банков път или чрез финансови посредници, напомня във Фейсбук зам.-кметът Дончо Барбалов.

  103
 • Прекъснаха елзахранването на 134 незаконни обекти в цяла София

  Прекъснаха елзахранването на 134 незаконни обекти в цяла София

  Проведоха се проверки във всички 24 района на столицата, в следствие на което бе прекъснато електрическото захранване на 134 на брой незаконно свързани обекти. Това съобщи на пресконференция в Столичната община главният архитект на София Здравко Здравков. Днес председателят на Столичния общински съвет /СОС/ Георги Георгиев и главният архитект представиха проект за изменение на Наредбата за преместваемите обекти на територията на Столичната община. Предстои обществено обсъждане на промените и след това одобрението им от СОС.

  92