Столичната полиция пламна от COVID-19

Изтеглят 1/3 от охраняващите протестите униформени служители

Тази сутрин е било свикано извънредно съвещание на Столичната дирекция на вътрешните работи във връзка с рязкото увеличение на полицаи, заболели с COVID-19, научи "Телеграф медиа".

В столичната дирекция всеки ден отчитат нови заболели от коронавирус, главно в отдел "Охранителна полиция", която е ангажирана с осигуряването на реда по време на антиправителствените протести.

По време на съвещанието е обсъждано да бъдат командировани още служители на МВР от страната поради демонстрациите в центъра на София.

По-късно стана ясно, че след новите случаи на коронавирус в столичната полиция, е взето решение броят на полицаите, охраняващи протестите да бъде намален. С около една трета ще бъдат намалени униформените, които участват в охраната на протестите в София, заради увеличената заболеваемост от коронавирус сред състава на охранителна полиция, който пряко участва в охраната на протестите в столицата в последните седмици. В рамките на последната седмица са регистрирани по 5-6 случая на ден на заболели полицаи. Заедно с карантинираните, бройката на хората, които няма да могат да участват в охраната намалява значително. Не се изключва и възможността да бъдат командировани и полицаи от провинцията. Полицаите били затруднени да спазват противоепидемичните мерки в автомобилите и в микробусите, както и в самите кордони по време на протеста. Към момента няма данни за полицаи, които да са в тежко здравословно състояние.

Подобни статии