Стрелецът от Ловеч иска вкъщи, но съдът го остави в ареста

46-годишният Христо Йочколовски "забравил" за стрелбата, но не забравил да разглоби оръжието и да го укрие в селска местност

Стрелецът, който рани тежко жена в новогодишната нощ, докато тя играе хоро, остава за постоянно в ареста, реши Ловешкият районен съд в неделя.

46-годишният Христо Йочколовски е поискал от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение, за да може да ходи на работа.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано на втора инстанция пред Окръжния съд. 

На мъжа са повдигнати две обвинения - за причиняване на телесна повреда и за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

Според разследването, малко след настъпването на новата година той е гърмял с  незаконно притежавана въздушна пушка, преправена на малокалибрена. Стрелял 2 пъти, първият куршум попаднал в стена, а вторият уцелил Теодора Тодорова, която в този момент играела хоро с празнуващите си съседи на паркинг пред жилищни блокове.  На другия ден, като научил за резултата от стрелбата, мъжът разглобил пушката и я скрил в скали край Горно Павликени, където имал роднини. След задържането му направил самопризнания, но вече са били събрани всички доказателства срещу него.

Мъжът живее в апартамент в блок в местния жк  "Младост", съседен на блока, в който е жилището на простреляната жена. Работи във фирма "Идеал Стандарт" в Севлиево.

Подобни статии

 • Крадци на метали свиха покрива на болница

  Крадци на метали свиха покрива на болница

  Десетки квадратни метра медна ламарина са задигнати от покрива на 6-етажната сграда на бившето АГ отделение при старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, която от година вече стои празна и неизползваема в същинския градски център.

  73
 • ГДБОП задържа двама мъже, споделяли в интернет материали с експлоатация на деца

  ГДБОП задържа двама мъже, споделяли в интернет материали с експлоатация на деца

  Специализирани полицейски операции за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца са проведени през изминалата седмица. Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура. Извършени са арести на двама мъже, които според събраните до момента данни са съхранявали и споделяли в интернет пространството материали, съдържащи сцени на сексуално насилие на деца. 

  65