Супер Ели изкарала коронавируса

Капитанът на волейболистките: Постепенно полудявам вкъщи

Photo: Инстаграм Ели с наградата за най-полезен състезател на мача (MVP) в полуфинала в Шаосин.

Волейболната ни звезда Елица Василева смята, че е изкарала коронавируса. Това се случила през декември, след като се върнала от Шаосин (Кит), където италианският й отбор Игор Горгонзола (Новара) участва в световното клубно първенство.

Капитанът на националния отбор разказва пред dsport: “С прибирането се разболяхме почти всички. Имаше период, в който го отдавахме на паднал имунитет заради пътуването, часовата разлика, почти не спяхме и тежкия турнир с 5 мача за 7 дни. Но връщайки се от Китай, всички изкарахме по един вирус с висока температура, отсъствие на момичета от тренировки и мачове. Реално сега, като се върнем назад, си мислим, че може би сме изкарали и коронавируса, който тъкмо е започнал тогава! Но защото сме млади и със силен имунитет сме го изкарали по-леко“.

29-годишната състезателка от Дупница се надява да не е предала болестта на някого. „Нямам такъв голям страх от вируса, защото знам, че съм здрава, но по-големият ми страх е да не го предам на някого, защото ние сме отговорни за хората около нас повече, отколкото за самите себе си“, уточни Супер Ели, която по Коледа се присъедини в София към националния тим и след това игра на европейската олимпийска квалификация в Нидерландия.

Сега Василева е в пълна изолация в Северна Италия, където е съвсем сама вкъщи, през ден пазарува храна и поддържа форма с упражнения с ластици и коремни преси в хола, както изкачване на стълбите от първи до пети етаж вътре в блока.

„От това, което сме свикнали като динамика, от три тренировки на ден, от физическо голямо натоварване, изведнъж се затваряш вкъщи, нямаш никаква цел през деня, не се готвиш за мач. Всичко стана много равно, спокойно и непоносимо. Първите три дни бяха що-годе нормални, но сега усещаш как постепенно полудяваш. От моя кондиционен треньор имам изготвена програма за упражнения вкъщи. От време на време виждам някоя приятелка от отбора, можем да се видим за кафе и вечеря, колкото да не сме чисто сами. Освен тях друг не виждам“, призна Ели.

Тя не планира скоро да се прибира с кола в България, защото за нея е най-важно да се предпазят близките и да бъдем отговорни именно към тях. Тя похвали действията на държава и общество в България, сравнявайки ги с тези на Ботуша.

„Колкото повече успеем да стиснем зъби и да го направим сега, толкова по-бързо ще можем да сме „на свобода“ отново. Ако сега не го изпълняваме, това нещо може да продължи и с месеци. А сега, ако го изпълним за 10 дни, мисля, че ще бъдем много по-спокойни и ще се върнем към нормалното полека-лека“, завърши Василева.

Подобни статии