Свалят от ефир най-скучното тв шоу в САЩ

Настоящият сезон на „Шоуто на Елън Дедженеръс“ ще е последният, след което то вече няма да се излъчва. Това е официалното решение на екипа на предаването. То идва след рязък 40-процентов спад на рейтинга на фона на противоречива и изпълнена с напрежение година и токсични работни взаимоотношения.

Скандалът не отмина и самото обявяването на края на предаването. Причината – новината изтече в таблоида The Daily Mail, който я разпространи рано сутринта в сряда, осуетявайки плановете на Дедженеръс и продуцентите на шоуто Warner Bros. да обявят вестта в рамките на ефирното си време. Дедженерис ще говори за предстоящия край на шоуто по-късно днес.

Припомняме, че за 19-те си сезона „Шоуто на Елън Дедженеръс“ беше един от най-успешните и гледаеми телевизионни проекти с няколко награди „Еми“ зад гърба си. Неговото продължение обаче стана под въпрос още през лятото на 2020-а, след като 10-има бивши и настоящи служители в предаването проговориха за „токсичната работна среда“. По думите им, персонал е бил уволняван вследствие на отпуски заради смърт в семейството и отсъствие по болест. Била насаждана и расова нетърпимост от продуцентите.

Тогава специалистите посочиха, че репутацията на комедиантката била допълнително застрашена и от няколко публикации в социалните мрежи от нейни гости, според които тя е „най-грубият човек на света“. Бивш неин бодигард пък я определя като „студена“. Критиките срещу Дедженеръс, която никога не е блестяла с особени актьорски или комедийни качества, не се гледат с добро око в САЩ, тъй като тя е с хомосексуална ориентация и е под опеката на политкоректността. Рейтингът й обаче доказва, че протяжните й монолози в "шоуто" са втръснали на мнозина американци. 

Подобни статии