Сватба с холограма

Как Акихико срещна Хацуне и се престраши да й предложи. Защо роднините на младоженеца скъсаха поканите. Как се слага халка на виртуална булка и как ли изглежда първата брачна нощ с палав дух на пират

Холограмата на Хацуне Мику, която накара Акихико да се раздели с ергенлъка.

По света има всякакви особняци, които търсят начини за изява. Някои си падат по духове, други се плашат до смърт от тях, трети копнеят да изминат заедно пътя до олтара.

По света има всякакви особняци, които търсят начини за изява. Някои си падат по духове, други се плашат до смърт от тях, трети копнеят да изминат заедно пътя до олтара.
Тя каза „Да”
Връзката на 35-годишния японец Акихико Кондо не е нищо от изброеното. Той намери любовта на живота си и реши, че няма време за губене, така че много скоро предприе следващата стъпка. А бъдещата булка въобще не се възпротиви на идеята да приеме фамилията Кондо. Тя се казва Хацуне Мику, има огромни очи, миловидна муцунка и дълги сини коси. Известна певица е, а кръшните й извивки на сцената могат да накарат всеки мъж да се влюби в нея, също като Акихико. Въпреки това неговите роднини не одобряват тяхната връзка и откровено пренебрегнаха новината за сватбата. Не защото смятат, че на Акихико Кондо му е рано за женене. В друг случай и при други обстоятелства майка му би се зарадвала на перспективата да стане баба. Това обаче е невъзможно. И да иска, Хацуне Мику не може да й народи внучета. Тя е виртуална звезда. На повечето си концерти се появява във вид на холограма. А на сватбата, за която младоженецът е похарчил 2 милиона йени (над 15 000 евро), булката била от плюш. Двамата предизвикали смут в бижутерския магазин, където Акихико нахълтал с молбата да намерят пръстен по мярка на неговата изгора. Хацуне мълчала най-невъзмутимо, докато младоженецът с трепет произнасял брачната клетва. На сцената може да извисява нежния си глас , но когато водещият обреда я попитал съгласна ли е да се омъжи за Акихико, тя не отвърнала дори с кимване на глава. Въпреки това сватбата, която иначе няма никаква юридическа стойност, се състояла. При това в присъствието на петдесетина гости, пристигнали от любопитство да видят докъде ще стигне лудостта на Акихико. За всички тях това е шоу. А за него си е жива реалност. Е, не съвсем жива, защото след церемонията той положил плюшената си младоженка върху възглавницата и тихо и кротко се  мушнал до нея. Знакът по всяка вероятност и до днес не е консумиран. Но да не изпадаме в подробности все пак.
За да материализира по някакъв начин илюзията си за брак, Кондо се е снабдил с холограма на булката, която му е струвала 2500 евро. Нека после някой каже, че любовта не се измерва в пари. Акихико Кондо обаче не се скъпи за такива неща. Хацуне посреща и изпраща мъжа си, прави му компания, докато пие кафе и го наблюдава, докато си пържи яйца. Само да не каже някой, че младоженецът си е повярвал твърде много. Компанията Гейтбокс, предоставила холограмната версия на булката, е предоставила на Кондо сертификат, в който черно на бяло пише, че "човешко същество се е свързало в друго измерение с виртуален персонаж". Отгоре на всичко Кондо не е единственият, който проявява ищах да се жени за холограма. Досега от компанията били раздали 3700 подобни документа.
Сватбата на Кондо всъщност е дълго обмисляно решение. Тя си има и предистория. Като тийнейджър Акихико бил срамежлив и не умеел да изразява чувствата си, а връстниците му го подигравали, че никога няма да има истинско гадже. Това го докарало до същинска депресия. Така достигнал до твърдото убеждение, че ще си остане вечния ерген. Виртуалната звезда обаче пробудила заспали чувства в сърцето му и го накарала да преосмисли решението си. Така Акихико без никакво колебание решил, че все пак сватба ще има. Той не вижда никакъв проблем в това, че с Хацуне няма да си имат малки холограмки. Даже е убеден, че това не е залог за щастие. „Трябва да се зачита всяка форма на любов и на щастие”, категоричен е той.
По вода
За 45-годишната Аманда Тиг от североирландското градче Даунпатрик виртуалните певци не са никакво предизвикателство. През януари т. г. тя се омъжи за известен пират, починал през починал през 1700 година. На младини той бил страшилището на Карибско море, а сега е истински домошар и не се отделя от нея. Тя твърди, че усеща присъствието му непрестанно. Бил до нея и на лодката, на която тя казала заветното „Да”. В бяла булчинска рокля, под дантелените ръкави на която прозират татуировките на Аманда, тя е осъществила истинската си сватба с помощта на медиум, който уж говорел с гласа на отдавна починалия пират. Шаферките, облечени в дълги сини рокли, също се насладили на празненството.
Любовната история на Аманда Тиг не е толкова лесна, колкото тази на Акихико Кондо. Тя се държала на положение и била готова да устиска докрай. Не ми трябват мъже, мислела си Аманда. Докато една нощ през 2014 г. всичко се променило и животът й излязъл от релси. За да се озове в открито море заедно с пирата Джак, който днес вече е неин съпруг.
Аманда никога няма да забрави първата им среща. Е, не било точно среща. Както си лежала в леглото, изведнъж усетила дъха на призрака върху лицето си. Не буквално, но присъствието му било осезаемо. Поне тя така твърди.
В следващите дни (и най-вече нощи) тя се дърпала и показвала благоприличие, но Джак бил много упорит. Покрай общуването си с него тя изведнъж осъзнала, че се е влюбила и изгубила безвъзвратно. Така стигнала до идеята двамата да се врекат „в добро и в лошо заедно”. За да не я вземат на подбив, проучила много внимателно има ли и други като нея, които да делят един покрив с призраци на семейни начала. След като се убедила, че не е единствена, се втурнала да си избира булчинска рокля. Вярна на образа на пиратска съпруга, сега тя в повечето време е с черни дрехи и бандана.
За да не си помислите, че животът на Аманда Тиг започва и свършва с пиратската сватба, трябва да споменем, че тя има и предишен брак и е майка на пет деца. Идеалният си партньор обаче открила в лицето, тоест в духа, на Джак. Двамата порят вълните и консумират любовта си с пълни шепи. Така е думата, де.

Подобни статии

 • Племето дропа и каменните дискове

  Племето дропа и каменните дискове

  Гробище на извънземни с 500-годишна давност. Това не е фантастика, а съвсем реален факт. Група швейцарски антрополози се натъкват на загадъчните гробове през 2009 г. по време на разкопки в Централна Африка. По техни изчисления в могилите са положени не по-малко от 200 тела, които при това са добре съхранени. „Опитваме се да изясним откъде са се появили извънземните и каква е причината за тяхната смърт”, казва през ноември 2009 г. пред журналисти в град Кигали, Руанда, антропологът доктор Уго Дети.

  4402
 • Повелителите на мухите

  Повелителите на мухите

  Те са хиляди, не – милиони. В някои дни летят на такива ята, че закриват хоризонта. Милиони мухи, за които местните жители твърдят, че изригват от ада. Това се случва в Плъкли, графство Кент. Мястото се радва на засилен туристически интерес. Носи му се славата, че е обитавано не от един и не от два, а от цели 12 призрака.

  1644
 • Superstition Mountain - Планината на суеверията

  Superstition Mountain - Планината на суеверията

  В горите на Аризона през януари 2011 г. са открити останките на трима мъже, изчезнали през юли предишната година. Къртис Мериуорс, Ардин Чарлз и Малкълм Минкс от Юта намерили старинна карта с отбелязано върху нея съкровище. Насочили се натам. Последното място, където били видени бил мотел, в който пренощували. Оставили там багажа си, като заявили, че ще се върнат. Но не се върнали никога повече...

  2060