Джокович за инцидента със съдийката: Не беше нарочно!

Световният №1 Новак Джокович коментира в профила си в Инстаграм дисквалификацията си от турнира от Големия шлем US Open. Сърбинът беше изгонен от надпреварата, след като удари с топка една от съдийките край корта по време на 1/8-финала срещу Пабло Кареньо Буста. Джокович твърди, че в действията му е нямало умисъл и поднесе извиненията си на нея и организаторите.

 

"Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че причиних такъв стрес. Беше неумишлено. Толкова грешно. Не оповестявам името, за да уважа личното пространство.

Относно дисквалификацията, трябва да погледна вътре в себе си, да поработя върху разочарованието си и да превърна всичко това в урок за израстването и еволюцията ми като играч и човешко същество.

Извинявам се на US Open и всички свързани с него за поведението си. Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам",

По правилник след дисквалификацията Джокович няма да вземе точки и пари от наградния фонд, а освен това ще бъде и глобен. В допълнение той ще отнесе парична санкция и заради неявяването си на пресконференция.

Подобни статии