Свободата вдъхновява автори на нови пиеси

В годината на ограничения заради COVID-19, „Свободата“ е темата на петото юбилейно издание на Конкурса за нова пиеса 2021 на Нов български университет. Авторът на отличения текст ще получи възможност да види творбата си на сцена и парична награда от 3000 лева.

„Свободата“ предполага широко разбиране, както във философски, правен, теолигичен и психологичен аспект, така и в ежедневието. Свободата може да се погледне през революциите в модерността, близкото минало на комунизма или протестите в съвременните демокрации. Но и изобщо към разбирането днес за демокрацията и за бъдещето ни в глобалния свят, отбелязват от НБУ.

Кандидатите може да пращат своите текстове до 15 януари 2021 г. на електронната поща на конкурса dramacontest@nbu.bg или на хартия по пощата. Право на участие имат пълнолетни български и чуждестранни граждани, които имат право да предложат само с едно свое произведение.

Председател на журито, което ще избира победител, е проф. Виолета Дечева, в състава на комисията са проф. Михаил Неделчев, проф. Пламен Дойнов, д.н., проф. д-р Светла Христова, гл. ас. д-р Владимир Маринов, гл. ас. д-р Георги Гочев и актрисата Снежина Петрова.

Подобни статии