Съдебномедицинската експертиза показа: Джордж Флойд е убит, а в кръвта му има следи от наркотични вещества

Съдебномедицинска експертиза констатира, че смъртта на Джордж Флойд е убийство, предадоха агенциите, като се позоваха на доклад на Бюрото за съдебномедицински експертизи на окръг Хенепин, Минесота.

В него се посочва, че афроамериканецът е починал вследствие на "кардиопулмонарен шок (спиране на сърцето и дишането), утежнен (от способите) за усмиряване, използвани от правоохранителните органи и натиска върху шията".

Авторите на експертизата освен това са открили у Флойд артериосклеротична болест и хипертонична болест на сърцето, както и следи от интоксикация с фентанил и от неотдавнашна употреба на метамфетамин. Съдебномедицинските експерти уточняват, че изводът за насилствен характер на смъртта на Флойд е неутрална формулировка, която не отразява вина или преднамереност в действията на когото и да било.

Независими специалисти, които са били наети от семейството на Флойд, установиха, че афроамериканецът е починал от задушаване. Това бе съобщено на пресконференция от адвоката на семейството на Флойд Бен Кръмп.

Подобни статии