Съдът решава за имотите на братя Галеви в срок

Кюстендилският окръжен съд обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което КПКОНПИ води срещу безследно изчезналите престъпни авторитети Ангел Христов и Пламен Галев – Братя Галеви, и техните съпруги.

Председателят на състава Татяна Костадинова обяви делото за изяснено от фактическа и правна страна. Предстои съдът да се произнесе в срок по казуса. По време на днешното заседание, съдът прие допълнителната втора съдебно-икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й бе оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на "Максалимитед". От КПКОНПИ, заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.

Представителите на КПКОНПИ пледираха, Окръжен съд - Кюстендил да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество. Окръжна прокуратура - Кюстендил, в лицето на прокурор Владимир Мицов пледира за уважаване на предявения иск, който е на обща стойност 4 250 189 лв.

Особените представители и упълномощения представител, адвокат Капка Гергинова, поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията, като недоказан и необоснован.

Всички страни по делото поискаха по-дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити. Съдия Татяна Костадинова определи в срок до 15.08.2020 г. писмените защити да бъдат представени в съда.

Подобни статии

 • Борисов след разпита: Прокуратурата ме привика, за да угоди на президента

  Борисов след разпита: Прокуратурата ме привика, за да угоди на президента

  "Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни. Казах каквото знам. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел в специализираната прокуратура", предаде БГНЕС.

  7
 • Осем години затвор за Иванчева,

  Осем години затвор за Иванчева, "Невинна съм, това не е съд!", подсмихва се тя

  Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева бе призната за виновна, че е поискала и получила подкуп от 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за реализирането на строеж в общината. Апелативният спецсъд я осъди на 8 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, 15 000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавна и общинска длъжност, свързана с упражняване на властнически правомощия за 10 г.

  70