Сърбин награби гардероб от хотел в Банско

Бандитите от морето се изместват в зимните курорти

Снимка: mebelivarna.bg Сърбинът разглобил гардероба и го изнесъл на части, без да буди подозрение.

67-годишен сърбин открадна гардероб от хотел в Банско. Това съобщиха от местното РУ на МВР в курортния град.

Собствениците на хотела подали сигнала и съобщили на полицаите, че странната кражба е извършена за времето от 16:00 часа до 20:00 часа във вторник, 14 септември. Крадецът е влязъл в отключен апартамент в хотела, спокойно разглобил гардероба и го изнесъл, без да събуди подозрение в дежурните на рецепцията.

Разследващите случая полицейски служители са предприели незабавни действия и са установили, че извършител на деянието е 67-годишен сръбски гражданин. Образувано е досъдебно производство. Възрастният крадец се издирва.

Какво ли не е крадено от хотелите в Банско, но гардероб да се разглоби и изнесе, е вече нов рекорд, с облещени от изненада очи разказаха собствениците на пострадалия хотел. Такова чудо не се е случвало, иначе от стаите се крадат пари, кърпи, хавлии, огледала, посуда,чаршафи, но чак гардероб?!

От години с наближаването на зимния сезон бригади крадци вече се пренасочват от морските курорти, като се настаняват на квартири в зимната столица на Балканите. От ски гардеробите често се крадат ски, ски обувки и екипировка.

Хотелиери помнят и други интересни кражби. Преди няколко години съпруг рогоносец проследил със свой приятел от София до Банско младата си жена с любовник. Той изчакал влюбената двойка да се настани в хотел и на смрачаване отключил с резервния ключ семейната им кола, с която „гълъбчетата“ пристигнали. „Не само че редовно ме лъжеше, че заминава в командировка, но аз й давах и колата. Затова предприехме с моя приятел наказателната акция“, разказал разочарованият съпруг. Тогава любовниците оставили връхните си дрехи в колата и зъзнейки в зимната сутрин, на бегом се изнесли към автогарата в Банско.

Подобни статии