Тайсън Фюри за Джошуа и Усик: Непотребен безделник и стероиден дребосък

Шампионът в тежка категория във версия WBC Тайсън Фюри оплю в типичния си колоритен стил Александър Усик и сънародика си Антъни Джошуа. Фюри е бесен на Ей Джей, че е дал титлите на WBA/WBO/IBO/IBF на Усик при битката им през септември в Лондон. Тайсън държеше всички тези шампионски пояси, когато победи Владимир Кличко през 2015 година.

"Знаете ли кое не мога да проумея? Че AJ даде на Украйна всички тези титли, след като аз толкова дълго време ги събирах. Непотребен безделник!"

Фюри обаче не приключи до тук. Боксьорът от Манчестър се насочи към Усик, набеждавайки го, че е на стероиди може би защото за пръв път в кариерата си качи толкова мускулна маса, за да влезе в тежката категория.

"Позволи на някакво малко стероидно човече да се качи от средната категория и да ти вземе всички титли. Трябва някой истински британски бомбардировач като мен да отиде и да върне тези титли обратно във Великобритания."

За допълнение само вмятаме, че Усик никога не е давал положителен допинг тест. От друга странаФюри има положителен допигн тест, заедно с братовчед си Хюи, за анаболния стероид нандролон през 2015-та, след като победи Кристиян Хамър.

33-годишният Фюри идва след победа в 11-тия рунд с ТКО над Дионтей Уайлдър при шампионския им двубой през миналия октомври.

"Непотребен безделник," продължи Фюри. "Честно - дайте ми ги, дайте ги на Краля на циганите! Дайте ми ги! Ще ги поставя на мястото им. Ще ги отърва от шампионските им пояси."

Джошуа и Усик имат планиран реванш вероятно през април.

Фюри също трябва да се бие през април, но все още не е ясно срещу кого. Сънародника му Дилиън Уайт е сочен за евентуален противник, но към момента двата отбора не постигат съгласие за хонорарите.

Подобни статии