Тартар от риба

Ако искате да си поотпочинете малко от яйцата и агнешкото, то може да се възползвате от идея на Силвена Роу за неустоим тартар от риба.

Продукти:

(За 8 порции)

200 мл вода

60 г фин пшеничен булгур

300 г прясна риба тон

1 бр. червен лук

1/4 ч.л пипер

1/2 ч.л сумак

1/4 ч.л смляно чили

2 ч.л дребни каперси

150 г рукола

4 бр. розови репички

3 с.л зехтин

4 с.л лимонов сок

1/2 ч.л сумак

3-4 с.л зехтин

 

Приготвяне:

Кипнете водата в тиган, после пуснете булгура и отстранете от котлона. Оставете да предстои 8-10 минути. Сложете булгура в кърпа и извивайте, докато изцедите цялата течност, после го сложете в купа. Добавете рибата тон, червения лук, кайена, сумака, чилито и каперсите. Подправете на вкус. За салатата разбъркайте руколата и репичките със зехтина и лимоновия сок, подправете по ваша преценка. При сервирането поставете пръстен в средата на чинията, напълнете го с тартара риба тон и булгур, подравнете отгоре и отстранете пръстена. Сложете отгоре шепа салата и поръсете със сумак и зехтин.

 

Още на „Ориент експрес“ от Силвена Роу

Подобни статии