Теди Духовникова с паник атаки

Лекува ги с психоаналитик по телефона

Снимка: БТА Теди Духовникова получава наградата „Златно перо“

Любимката от сериалите „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“ Теодора Духовникова е получила паник атаки, разкри самата актриса, която през уикенда получи поредното признание - „Златно перо“ за принос в културата.

Пристъпите на силна тревожност, страх и паника тя получила по време на пандемията. Симптомите като недостиг на въздух, виене на свят, треперене, виене на свят и изпотяване се появявали рязко, достигали връхната си точка за около 10 минути и плашели близките й, които не знаели за проблема.

„В началото на коронавируса бях много стресирана. Ние нищо не знаехме за това. Дойде толкова рязко изведнъж. Телевизиите всяка минута отброяваха починали хора по света. В един момент ми се появи проблемът с паник атаките. Заради тях започнах да ходя на психоаналитик и вече доста добре се справям. На моменти те се засилват, но не съм само аз с този проблем. Докторът беше през цялото време на телефона, докато се успокоя. След това обаче се съвзех и си казах „Каквото, такова“, разказа звездата на театъра, киното и телевизията. Сега тя се притеснява от времето, което идва, тъй като е чела, че според една теория идва времето на вирусите. „Да не дойде Ковид-20, после Ковид-22, защото тогава светът наистина много ще се промени, ще стане много стерилен и сигурно ще трябва да живеем в балони“, добавя Теди.

Актрисата успяла да открие и хубавата страна на извънредното положение – цялото това време прекарала с мъжа си Стефан и двете им дъщери. „Момичетата бяха добре, щастливи. В последните дни и седмици си беше направо хубаво. Когато свършваше карантината, си казахме, че ще ни липсва това време, но по-добре да не се връща. Изгледахме много филми, които сме искали да покажем на голямата дъщеря. Тя видя много от филмите, за които съм сигурна, че няма да пожелае сама да ги види. Затова я наричаме кино карантина за нас“, смее се софиянката. Тя смята, че като отминат проблемите с коронавируса, всичко ще си бъде по старому и няма да сме много помъдрели, макар да мисли, че „това забавяне си идва нещо да ни каже“.

Предпазен костюм разболя Владо Пенев

Владо Пенев, който е сред най-близките на Теди Духовникова, също се ожали от паник атаки през пролетта. Той ги е получил, след като облякъл предпазен костюм за сцена в „Откраднат живот“. В медицинската драма актьорът облича престилката на проф. Цонев.

А до стресовата ситуация се стигнало, след като сценаристите решили да внедрят новия коронавирус и предишния сезон на сериала. По време на снимките са спазвани всички мерки за безопасността на екипа, категоричен е Пенев. Всички сцени с масовки трябвало да бъдат пренаписани, бил максимално ограничен контактът на актьорите един с друг. Световната пандемия съкрати и броя на първоначално планираните епизоди за настоящия сезон „Системата“.

Фолкпевици и миски се борят със заболяването

И известни фолкпевици и миски са сред страдащите от паник атаки. Пайнерката Емилия разкри, че страда и е преживяла изключително тежко диагнозата. Тя е изпадала в паника по време на участия. С проблема се е справила с помощта на свои близки, които били неотлъчно до нея и са следили състоянието й. Болестта не подминава и колежката й Камелия. При нея паник атаките били толкова силни, че стигала до припадъци. След като се свързала със специалист, сексбомбата бързо преодоляла лошата болест, а към днешна дата е в перфектно здраве и форма. Невена Цонева се е справила с паник атаките без медикаменти. Певицата се обърнала към психолог, но реално посетила само два сеанса. След това сама се заела с лечението си. Невена поставила акцент върху най-близките си хора и започнала да страни от дребните всекидневни проблеми. Ексцентричната дизайнерка Миглена Каканашева–Мегз преживя паник атаките и по време на участието ви във „ВИП брадър“. За разлика от нея колежката й Моника Валериева е овладяла положението с помощта на терапевт, който стабилизирал състоянието й.

Подобни статии