Теди Тодоров: Българският волейбол е във възход

Българският волейбол бележи напредък - това заяви Теодор Тодоров, който е една от големите звезди в последните над десет години.Националът в момента е част от "Хебър" (Пазарджик) и демонстрира увереност, че добрите времена за "лъвовете" ще се завърнат съвсем скоро.

"Надявам се хората да са оценили успехите на националния отбор отпреди 10 години, защото нещата се промениха изключително много от тогава, сподели Тодоров пред "Букмейкър рейтинги". - В онези години бяха четири-пет водещи страни – Русия, Италия, Бразилия и след това ние. Полша се появяваше на картата от време на време, както и Куба, например. След това се появиха толкова много отбори, които играят волейбол на високо ниво и имат претенции. В този момент българското първенство сякаш беше малко по-слабо и точно по това време такива успехи на националния отбор трябваше да се считат за сериозни. Докато сега българското първенство се засилва, надявам се това да се отразява и на резултатите на националния отбор.

От отборите излизат много кадърни момчета. Давам веднага пример с Георги Сеганов – основен разпределител на националния отбор. Алекс Грозданов има изключително бъдеще. Ако успее да се задържи в Италия и да изиграе още няколко силни години на това ниво, ще бъде изключителен плюс за националния отбор. Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов – не искам да изреждам всички, защото ще изпусна някого. Има много момчета с бъдеще", демонстрира оптимизъм Теодор Тодоров.

Подобни статии