Техеран уволни главния преговарящ по ядрената сделка

Иран уволни от поста му зам.-министъра на външните работи Абас Арагчи, който беше и главен преговарящ по ядреното досие.

Иран уволни от поста му зам.-министъра на външните работи Абас Арагчи, който беше и главен преговарящ по ядреното досие, съобщи Франс прес. Арагчи е сменен на министерския пост от Али Багери - близък до новия ултраконсервативен президент Ебрахим Раиси, уточни снощи иранското външно ведомство.

Не се уточнява дали Багери, бивш член на преговорния екип, известен с отказа си да прави каквито и да било отстъпки пред Запада, остава главен преговарящ в преговорите за ядрената програма.

През април във Виена започнаха разговори между Иран и петте световни сили, които все още са страни по международното ядрено споразумение, в опит да се позволи връщането на САЩ към сделката, но към днешна дата те са в мъртва точка.

Подобни статии

 • Поканиха Иванка Тръмп да свидетелства за щурма срещу Конгреса на САЩ

  Поканиха Иванка Тръмп да свидетелства за щурма срещу Конгреса на САЩ

  Иванка Тръмп, дъщерята на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, бе поканена да свидетелства пред парламентарната комисия, разследваща щурма срещу Капитолия на 6 януари миналата година. Призовката към нея цели да изясни каква роля е изиграл Тръмп в атаката срещу Конгреса, предадоха световните агенции.

  156
 • САЩ обвини Русия, че е спонсор на тероризма

  САЩ обвини Русия, че е спонсор на тероризма

  Републиканецът Джим Банкс представи нов проект за ограничителни мерки срещу Русия, съобщи уебсайтът на Конгреса на САЩ. Документът е представен за разглеждане е подкрепен от още 38 конгресмени. Според вестник "Вашингтон пост" той е наречен "Акт за привличане на Путин под отговорност" и включва следните точки:

  144
 • 100-милионен Египет увеличава минималната работна заплата

  100-милионен Египет увеличава минималната работна заплата

  Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси издаде директива за увеличаване на минималната месечна работна заплата в публичния сектор от 2400 на 2700 египетски паунда (172 долара), съобщи в. "Ал Ахрам". Стъпката беше предприета по време на среща с премиера Мостафа Мадбули и част от министрите за обсъждане на проектобюджета на държавата за данъчната 2022/2023 година. През март м.г. минималната заплата беше вдигната от 2000 на 2400 египетски паунда (152 долара), а пенсиите бяха повишени с 13 процента.

  101