Тео Ушев с награда във Франция

Късометражният филм на Теодор Ушев "Физика на тъгата" по книгата на Георги Господинов спечели Кристал - най-голямата награда на фестивала в Анси.

Във фейсбук профила си той благодари за наградата и сподели:

"Във всяка професия има една награда или постижение, които бележат своеобразен връх или достижение. Не, не е задължително да са най-рекламираните или шумните. Алпинистите имат своя известен най-висок връх, писателите, математиците, физиците своя Нобел, журналистите - Пулицър, и т. н. В анимацията този връх е Голямата награда на фестивала в Анси. Или просто Кристалът на Анси. Това е нашият Еверест". Аниматорът, който от години живее и работи в Канада, посвети наградата на своя баща, който не успял да изгледа филма.

„Тази награда посвещавам на моя баща, който не успя да види този филм. Но, който присъства осезателно в него, както ще присъства винаги във всичко, което правя“.

Подобни статии

  • На 69 години си отиде синът на Тодор Живков - Владимир Живков

    На 69 години си отиде синът на Тодор Живков - Владимир Живков

    На 69 години почина синът на бившия генерален секретар на ЦК на БКП, министър- председател на НРБ и първи председател на държавния съвет Тодор Живков – Владимир. В последните години той се пазеше в сянка от прожекторите и караше старините си скромно. Както е популярно напоследък, веднага след новината за кончината му се появиха писания, че е загинал от усложнения, получени след прекаран коронавирус.

    387