Терор в центъра на Виена! Най-малко 7 загинали (СНИМКИ)

Бойко Борисов изказа съболезнования във Фейсбук, призова за единен отпор срещу насилието

Най-малко 7 души загинаха, сред тях един полицай, а 4-ма бяха тежко ранени при стрелба край синагога в центъра на Виена.

Терористите са били най-малко двама, като единият се е самовзривил, съобщиха местните медии. Атаката е извършена в близост до „Шведенплац“ в австрийската столица, пише местният „Кронен цайтунг“. Преди това един от атакуващите е ранил полицай. Вторият нападател е успял да се скрие, а по-късно е бил задържан от силите на реда.

Според местната полиция става дума за нападения в шест места в австрийската столица, без никакви допълнителни информации по въпроса.

Министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер съобщи в Twitter, че терористите са били няколко и призова жителите на града да не излизат навън, съобщи още "Кронен цайтунг".

В центъра на австрийската столица се провежда мащабна полицейска операция. Гражданите бяха многократно предупредени да не напускат домовете си.

"Изказвам своите най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите при атаката във Виена. Пожелавам и скорошно възстановяване на ранените". Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.  

 "Целият австрийски народ и канцлерът Себастиан Курц имат пълната ни подкрепа. Важно е в такива моменти да бъдем единни и заедно да дадем отпор на насилието и терора!", добавя Борисов.

Подобни статии