Тихомир Безлов: Интересно е каква част от ”пещерата на Аладин” Васил Божков успя да превърне в пари

Създава усещане за покер играч, който има някакви карти, но не знаем къде блъфира. А това което казва, го инкриминира

Васил Божков от самото начало създава усещане за покер играч, който има някакви карти, но не знаем какво точно има и къде блъфира. Знаем, че той беше най-големият рекламодател години наред. Последната му хазартна империя беше в резултат на много големи телевизионни усилия. Това заяви експертът Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията в интервю за bTV.

“Той до момента не е показал някакви документи - показа комикси и чат разговори, разбира се, даде и интервюта. Имаме фрагментчета. Проблемът е, че това, което казва, го инкриминира. Каквото и да се случи с отсрещната политическа страна, само за това, което той казва, ако то е вярно, той трябва също да лежи в затвора“, посочи Безлов.

Експертът подчерта, че сюжетът с бизнесмена показва различна игра, ако бъде сравнена с Цветан Василев. Според него не всичко са знаели във финансовото министерство, но за много неща определени хора са знаели и са получавали „поощрение“.

По думите му много от нещата са започнали да се разбират, когато е започнала войната в хазарта с братя Найденови. Безлов смята, че тя не е приключила, защото свидетелствата и всички информации, които Найденови са предложили, са ги направили „враг на живот и смърт“.

„Освен това имаме гейм зали и казина. Ако съберем само в хазарта, това, което Божков е получавал – това са някъде около 2 млрд. лв. Какви са печалбите, можем само да преизчисляваме, защото се оказа, че той не е плащал печалби. Всичките тези милионери, които ни ги обявяваха, не са си получили парите“, изтъкна Безлов.

Той припомни и как е възникнала "Националната лотария" - явление, което не е съществувало допреди 2014 г. Според него основната подмяна е резултат от начина, по който се е позволила рекламата на хазарт.

Безлов е категоричен, че към изнесените от Божков данни трябва да се гледа със скептицизъм. Според него Националната лотария и „Ню Геймс“ са имали оборот от 1,5 млрд. лв. през 2018 г.

Подобни статии