Топ 10. Аквапаркове (СНИМКИ)

Photo: tripadvisor.com Aquaventure Waterpark (Дубай, ОАE)

Лято е и сигурно толкова ви се ходи на море, че чак ви боли. Сега е сезонът на забавленията, на късите дрехи в късите нощи. Лятото е времето за пътешествия и откриване на нови места и забавления. Сега е моментът да ви предложим десетте най-добри аквапаркове в света. В тях ще намерите всичко от кротки и безобидни до безумни и екстремни забавления.

1. Aquaventure Waterpark (Дубай, ОАE)

Фантастично – това е думата, която най-успешно може да опише аквапаркът Aquaventure в Дубай. Той е част от отракциите, които предлага за гостите си хотел „Атлантис“. Децата могат да избират между 30 пързалки с различна трудност. За по-големите има невероятен частен плаж, плуване с делфини и гигантски аквариум. Най-полулярната атракция е почти отвестната пързалка „Отмъщението на Посейдон“. Според изпитали усещането, човек има чувството, че пропада в пропаст. Аквапаркът е класиран на първо място сред всички подобни паркове от tripadvisor.com.

2. Aquatica (Орландо, САЩ)

Орландо не е само Дисниленд и този аквапарк е доказателство за това. Тук е идеалното място за детски забавления с пързалки, бързеи за рафтове, „мързеливи“ рекички, шоупрограми и безброй животни. През миналата година аквапаркът е посетен от над 950 хиляди човека.

3. Caribbean Bay (Джиеноджи-до, Южна Корея)

Аквапаркът се намира на около час път от столицата Сеул. Тук може да се насладите на изкуствено генерирани вълни, които позволяват да се кара сърф. Има както басейни за най-малките, така и басейни за професионални гмуркачи. На гостите се предлага в края на деня, наситен с емоции, да използват специални масажни машини или да се отдадат на суперрелакс в специални релаксирашщи касули.

4. Siam (Тенерифе, Испания)

Siam беше определен като най-добрия воден парк за миналата година. Комплексът разполага с редица екстремни забавления, които напомпват адреналина на гостите. Най-популярни са „Гигантът“, Драконът“, „Нага рейсър“, „Кулата на силата“ и много други. Заедно с екстремните пързалки и улеи, се предлагат по-кротки ориентирани към семейства с деца забавления. На гостите се препоръчва да направят резервации по интернет, тъй като напливът е огромен.

5. Tropical Islands (Краусник, Германия)

Германският аквапарк може да ви пренесе в друго измерение. Под изкуствен купол са създадени условия за вечно лято. Има ситен, снежнобял пясък и тюркоазено синя вода. Температурата в аквапарка винаги е към 25-28 градуса, дори навън да е зима с отрицателни температури на въздуха.

6. Watercube Waterpark (Пекин, Китай)

Казано накратко – това е китайският отговор на германския тропически рай. Организаторите са успели да създадат вътрешна екосистема, която е неподвластна на външните метеорологични условия. Гостите могат да се възползват от цяла плетеница от водни пързалки. В целия парк има огромен брой въздушни мехури, които подсилват усещането, че сте попаднали в приказно подводно кралство.

7. WaterWorld (Агия Напа, Кипър)

Това е може би най-големият тематичен парк в Европа. Екстремните изживявания са комбинирани с мотиви от античната древногръцка митология. В аквапарка са обособени цели 35 различни комплекса от атракции, които започват от невинни поточета, преминават през романтични реки, за да достигнат до екстрeмни водопади и пързалки.

8. World Waterpark (Албърта, Канада)

Аквапаркът в Албърта е вторият по големина в света. Има цели пет акра със забавления, където смехът просто не спира. На уникална пързалка може да се пуснете, след това да се качите на следващия етаж и па да се пуснете и така докато стигнете последно и най-високо ниво.

9. Sunway Lagoon (Куала Лумпур, Малайзия)

Слънчевата лагуна е уникален аквапарк, който е най-популярната атракция на столицата на Малайзия. Той предлага всички познати забавления плюс неповторимата 5D пързалка, която няма аналог в света. Тя комбинира мъгла, водни пръски, фонтани и ускорени водни течения, както и 3D визуализация и звуци.

10. Waterbom (Бали, Индонезия)

Повечето хора отиват в Бали за релаксираща почивка, комбинирана с кротко съзерцание и йога практики. Но Бали не е само това. Тук има уникален аквапарк с екстремни пързалки, които могат да докарат човек до инфаркт.

 

Подобни статии