Топ 10. Най-добрите игри по Междузвездни войни

Манията по Междузвездни войни никога не спира, така че никога не е извън времето и пространството да представим топ 10 на най-добрите игри, правени по зашеметяващата вселена на Star Wars, според сайта dorkly.com. Създадени са над 100 игри, но само в Battlefront II срещнахме новия любимец на феновете на Междузвездни войни - Кайло Рен. Ето ги и игрите:

1. Knights of the Old Republic
Най-добрата Star Wars игра за всички времена е Knights of the Old Republic или The Empire Strikes Back на игрите за Междузвездни войни. Играта прави революция и ни отдалечава с няколко хиляди години от семейство Скайокър. Освен това ни представи и HK-47 – дройдът-убиец, който мрази човечеството. По-важното е, че Knights of the Old Republic ни представи оригинална история достойна за името Star Wars.
2. Battlefront (I и II)
Гениалната хрумка да се комбинират Battlefield и Star Wars роди Battlefront игрите. Масови битки на Ендор или в открития космос, стреляне от трето лице, избиране на фракция, управляване на специални бойни машини са част от грабващите елементи на Battlefront поредицата. Разбира се, може да контролирате и джедаи. Освен това тези две игри обединиха феновете на шуутърите и обсебените около вселената на Междузвездни войни геймъри.
3. Star Wars: The Old Republic
Star Wars Galaxies беше първият опит да се направи ММО (Massivly multiplayer online) по франчайза. Не се получи. Беше пълно с бъгове, скучно и прекалено сложно. На негово място се появи Star Wars: The Old Republic и беше разработено от гигантите Bioware. Обещанията бяха, че ще бъде различно от всички останали ММО игри на пазара. Въпреки добри ревюта от критици, Star Wars: The Old Republic махна месечните такси за игра и стана безплатна. А и може би най-готиният трейлър за Star Wars игра е на The Old Republic.
4. Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Първата Knights of the Old Republic е една от най-уважаваните заглавия от феновете и затова очакванията към втората част бяха завишени. И не се получи. Knights of the Old Republic II: The Sith Lords беше претупана, дотолкова, че цяла планета не беше довършена, а главната история беше неразбираема. Но въпреки това е една от добрите игри във вселената на Междузвездни войни.
5. The Force Unleashed
Гледайки оригиналната трилогия, надали сме си задавали въпроса дали Дарт Вейдър е имал време да обучи млад падауан и освен това да го скрие от Императора. Очевидно може и го е направил. The Force Unleashed ни представя този сюжет. И добре, че го направи, защото в това заглавие сваляме огромния кораб на Империята  Star Destroyer само благодарение на Силата.
6. Jedi Knight II: Jedi Outcast
В играта, която си е позволила да използва думата Jedi два пъти в заглавието си, тя прави една фатална грешка – в началото играчът не контролира джедай. Въпреки бавното начало, където трябва да използвате неджедайски оръжия, Jedi Outcast е над останалите екшън заглавия, свързани с Междузвездни войни. Присъства Силата, забавна е, кампанията е грабваща, а мултиплейър режимът е перфектен шантав хаос. Освен това главният герой прилича на Хан Соло, но владее Силата!
7. Republic Commando
Предшествениците на Republic Commando бяха скучни, но самата игра изобщо не е. Играта ви поставя в обувките на обучен клониран войник и неговата бойна банда от ветерани, също клонинги. Заглавието е късичко, но емоционалният му финал ще ви накара да се замислите какво е това, което държи войниците заедно по време на сражение. Някой дори твърдят, че Republic Commando се е справила по-добре в показването на синхронизирания боен дух отколкото самият Джордж Лукас.
8. Jedi Knight III: Jedi Academy
Това е първата игра, в която не поемаме контрол над Кайл Катам и не е толкова линейна и предвидима като предишните заглавие в Jedi Knight поредицата. Най-вероятно е по-слаба технически от предшествениците си, но когато има опция да си създадете Джедай със собствен меч и кустомизирани умения на Силата, то това няма значение.
9. Rogue Squadron II: Rogue Leader
Rogue Leader е мечтата на всяко дете, което е искало да бъде участник в една от най-големите междузвездни битки, да контролират известния капитан Wedge Antilles и дори да наблюдават как Люк Скайуокър убива мишки просто защото може. Играта е продължение на грозноватата Rogue Squadron. Много по-реалистична и задълбочена от предшественика си, много фенове смятат, че това е последният път, когато битката около Звездата на смъртта е била забавна на геймърски екран. Също така доказа, че по стара традиция втората част на всичко свързано с Междузвездни войни, е най-добрата.
10. Lego Star Wars II: The Original Trilogy
Проблемът на повечето Star Wars заглавия е, че си приличат прекалено много – колко пъти може да бъде пресъздадена битката на планетата Hoth или колко пъти геймърът може да бъде поставен в обувките на млад падауан, който тепърва ще овладее Силата и с нейна помощ ще унищожи някой могъщ сит. Отговорът е колкото пъти си пожелаят. Но Lego Star Wars II разбива всички клишета и представя продукт, който не е предвидим. Спрямо предишното заглавие в ЛЕГО франчайза са подобрени графиките, позицията на камерата и присъстват повече персонажи. Прочитът на филмовите заглавие в Лего вариант ги прави изключително забавни и шантави. „Люк, аз съм баща ти”, изречено от фигурка съставена от квадратни блокчета е безценно.

Подобни статии