Тошко Йорданов: ДПС не са ни предлагали хора, нямаше и да ги приемем, дори да ни бяха предложили

"Не сме търсили подкрепа от ДПС за евентуален кабинет, просто изложихме приоритетите си". Това заяви след консултациите с ДПС председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Йорданов подчерта, че няма да взимат съвети от никого за това кои да са хората, които евентуално биха били включени в кабинета.
„Ние просто изложихме вижданията, които имаме за програма, за приоритети и за краткосрочни и дългосрочни цели. След това представителите на ДПС направиха същото от името на тяхната политическа партия. Ние сме водили такъв диалог, ние не сме искали подкрепа от тях за евентуален кабинет, просто изложихме нашите приоритети. Всички партии, предполагам включително и ГЕРБ, биха казали, че са за съдебна реформа. Просто изложихме приоритетите си. Те казаха, че за тях персоните и личностите в евентуалния кабинет са важни. Ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да взимаме съвети от никой. Няма да позволим на някой да ни казва кои да са хората. Тук бяхме пределно ясни. Когато бъде представен кабинет, когато се стигне до там, като партия ще се си преценят дали им харесва, или не, дали ще гласуват, или не. Пак повтарям – подкрепа от тях не сме търсили. Нито те са ни предлагали хора, нито щяхме да ги приемем, дори да ни бяха предложили“, категоричен бе Тошко Йорданов.

Подобни статии