Тошко Йорданов: Отговорността е наша, до 14-15 дни ще има яснота

Снимка: Бойко Кичуков

Отговорността е наша. В следващите 14-15 дни ще стане ясно дали ще можем да работим за приоритетите, които смятам, че са еднакви за повечето политически партии. Това заяви заместник-председателят на най-голямата парламентарна група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

По негови думи този парламент е по-различен от предишния и е по-близък до реалността. За разлика от миналия път, тук присъства Министерски съвет, което е ясен знак, че хората не се срамуват да застанат тук, допълни още Йорданов.

Той заяви, че очаква да им бъде връчен мандата от президента Румен Радев, но в речта си направи лапсус и го обърка с президента Георги Първанов. "Това с лапсуса беше в сферата на забавното", коментира веднага след това той. След връчването на мандата ще започнат разговори с политическите партии за общите политики, които ще са приоритет на новото правителство. Според него това са съдебната реформа, главния прокурор, унизителните пенсии. "Ще стане ясно дали можем да работим по тези еднакви за повечето политически сили приоритети или ще ходим на избори, няма нищо неправилно или недемократично в тази посока ", допълни той. Тошко Йорданов заяви, че новото правителство трябва да довърши работата на служебното.

От ИТН все още обсъждат вариантите за министър-председател. "От днес или утре започват разговорите, предстои да видим какво ще се случи", коментира Станислав Балабанов от най-голямата парламентарна група. Той добави, че ще се водят диалози с така наречените партии на протеста.

Подобни статии

 • Президентът Радев от Брюксел: Скъпата енергия е общоевропейски проблем

  Президентът Радев от Брюксел: Скъпата енергия е общоевропейски проблем

  „Основната тема днес е енергийната криза в Европа и стремителното поскъпване на електрическата енергия и природния газ. Проблемът е общоевропейски и ние трябва да търсим координирани действия на ниво ЕС, за да защитим гражданите и бизнеса”. Това заяви в Брюксел президентът Румен Радев, който пристигна за участие в провеждащия се там Европейски съвет.

  76
 • Премиерът Стефан Янев: Мога да нося политическа отговорност

  Премиерът Стефан Янев: Мога да нося политическа отговорност

  "Склонен съм да понеса отговорността, както и всички от служебния кабинет. Въпросът е дали ние заедно като общество може да носим отговорност за своето настояще и бъдеще". Това обяви служебният премиер Стефан Янев по повод въвеждането на новите мерки срещу разпространението на коронавируса.

  78
 • Президентът Румен Радев: Надявам се кабинетът да ни преведе през тежката криза

  Президентът Румен Радев: Надявам се кабинетът да ни преведе през тежката криза

  "Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.

  91